Let iz Beograda na redovnim linijama,

sa uključenim svim izletima: MADRID, TOLEDO,

KORDOBA, SEVILJA, HEREZ DE LA FRONTERA,

KADIZ, GRANADA, MALAGA

 

PROGRAM PUTOVANJA  10.04. – 17.04.2018.

1.Dan 10.04.2018. – BEOGRAD – MINHEN – MADRID

Sasatanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije na Terminalu 2, u 11:20 časova. Let za Madrid  sa presedanjem u Minhenu, kompanijom Lufthansa u 13:20 časova. Planirani dolazak u Madrid je u 18:00 časova. Transfer do hotela uz kraće panoramsko razgledanje španske prestonice. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.Dan 11.04.2018. – MADRID

Doručak. U 09:00 časova polazak na poludnevno razgledanje grada. Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu…Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.Dan 12.04.2018. –– MADRID – TOLEDO – KORDOBA

Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova. Polazak za Toledo. To je pre svega grad prebogate istorije. Sveti grad, Imperijalni grad, Grad triju kultura… dug je popis naziva, što samo odražava kulturno bogatstvo ovog mesta. Brežuljci Toleda s tri su strane okruženi rekom Tejo. Krajolikom dominiraju Alcazar, prva četvorougaona tvrđava sa tornjevima na svakom uglu, i impozantna Katedrala, posebno lepa po noći, zbog odličnog osvetljenja. To je, po veličini, druga katedrala u Španiji, odmah nakon one u Sevilji, a gradila se gotovo tri veka.  U njoj možete pronaći dela nekih velikih umetnika, kao što su Goja i El Greco. Hodajući uskim ulicama Toleda zaista možete osetiti duh nekih davnih vremena, mističnost Svetoga grada. Ovaj naziv grad duguje tome što su ga osvajale i nastanjivale tri kulture – hršćani, muslimani (Mavari) i jevreji. Nastavak vožnje do Kordobe. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan 13.04.2018. –  KORDOBA – SEVILJA

Doručak. Napuštanje hotela. Poludnevno panoramsko i pešačko razgledanje Kordobe. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem. U slobodno vreme predlažemo razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Polazak za Sevilju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.Dan 14.04.2018. SEVILJA

Doručak. U 09:00 časova polazak na panoramsko i pešačko razgledanje Sevilje. Kažu da ako niste videli Andaluziju niste videli Španiju. A Andaluzija se ne može zamisliti bez Sevilje, njene prestonice, poznate po koridi, Seviljskom berberinu, rodnom mestu Don Žuana, ukusnim tapasima i mavarskoj arhitekturi. Šetajući ovim prelepim gradom dah vam zastaje na svakom koraku i na koju god stranu da krenete od centralnog Trga pobede put će vas odvesti do nekih od nezaobilaznih turističkih atrakcija. Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i fakultativni obilazak treće po veličini Katedrale na svetu sa čuvenim zvonikom Hiralda, visokim 98 m, koji je nastao adaptacijom minareta. Slobodno vreme. Noćenje.

6.Dan 15.04.2018. – SEVILJA – HEREZ DE LA FRONTERA – KADIZ – MALAGA

Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova i polazak u čuveni Herez de la Frontera i obilazak jedne od najčuvenijih vinarija. Ovo je najveći andaluzijski grad u pokrajni Kadiz. Industrijsko i trgovačko središte vinogradarskoga kraja čuvenoga po proizvodnji i izvozu vina herez (šeri) ali i po uzgoju konja. U starom se delu grada ističe mavarska utvrđena palata iz 12. veka, gotičko-barokno-neoklasicistička katedrala iz 17.veka,  ali mnoge crkve, palate i muzeji. Kadiz, slavni grad Andaluzije, najstariji je i jedan od najlepših na Iberijskom poluostrvu. Zgrade u starom jezgru su očuvane, sa prelepim fasadama. Osnovali su ga Feničani 1100. godine pre nove ere i dali mu ime Gadir, što znači zid, ili tvrđava. Kasnije su ga Grci nazvali Gadira, ili Gadeira. Prema grčkoj legendi, Gadir je osnovao Herakle pošto je ubio Geriona, monstruoznog ratnika-titana sa tri glave i tri poprsja i samo jednim parom nogu. Pored Kadiza postoji jedan “tumulus”, odnosno brežuljak, za koga se kaže da je Gerionov grob. Ni u jednom španskom gradu nisu toliko tesno povezane istorija i mitologija. Obilazak grada: kapije Landvort Geit i Las Puertas de Tijera, iza kojih se skriva slikoviti šarm drevnog kadiskog jezgra sa uzanim uličicama, senovitim nišama i tajanstvenim prolazima, velelepne zgrade La Santa Gueva, u kojoj se nalazi nekoliko Gojinih slika, prelepe palate Kaza del Almirante i Kaza de las Kadenas, stara četvrt, veličanstvene katedrale Nueva, trg oleandra sa drvećem procvetalih ružičastih krošnji, Promenade de las Palmas, Pjace Fiori, Trga pomorandži – okružen stablima gustih krošnji i granama punim zrelih plodova, Grand teatro Falja – velelepni teatar sa raskošnim “zlatnim” sedištima boje purpura… Slobodno vreme. Polazak za Malagu. Po dolasku smeštaj u hotel. Noćenje.

7.Dan 16.04.2018. – MALAGA – GRANADA – MALAGA

Doručak. U 08:00 časova planiran je polazak za Granadu. Prevodi se kao „nar“. Sa pogledom na bele vrhove Sijera Nevade. Najpoznatija svakako po mavarskoj tvrđavi-palati Alhambri, koja je najposećeniji lokalitet u Španiji. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Kamene, uske uličice načičkane su starinskim čajdžinicama ili teterijama, koje su prepune mladog sveta kao i boje i mirisi potpuno će vas opiti dok se šetate kroz gužvu. Neverovatno uskim ulicama možete izaći na veliki trg na kome je crkva Sv. Nikole, po kome vidikovac i nosi ime, a sa koga imate panoramski susret sa remek-delom mavarske umetnosti. Mogućnost obilaska, fakultativno, Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Mlagu. U povratku panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Noćenje.

8.Dan 17.04.2018. – MALAGA – CIRIH – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i u 10:00 časova transfer na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem u Cirihu u 13:05 časova, kompanijom SwissAir. Planirani dolazak u Beograd je po redu letenja u 19:20 časova. Kraj programa.

 

Smeštaj u  ½ sobama ili u dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

 

Hoteli 3*, širi centar grada

 Doplata za 1/1 sobu 280 eur

729€

TOP PONUDA*

(važi do 01.02.2018.)

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz kompanijom Swiss/Lufthansa, sa konekcijom u Cirihu/Frankfurtu;
  • smeštaj u hotelima 3* u gradovima: Madrid (2 noći), Kordoba (1 noć), Malaga (2 noći), Sevilja (2 noći), u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi sedam noćenja sa doručkom – švedski sto;
  • usluge vodiča i pratioca grupe iz agencije; usluge lokalnog turističkog vodiča na engleskom jeziku po gradovima;
  • transferi prema programu;
  • planirane obilaske po programu, kao i troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMNA NE UKLJUČUJE:

Aerodromske takse u iznosu 100 eura, koje su podložne minimalnim promenama do 7 dana pre puta (zu slučaju korekcije kursa eura, takse za gorivo ili taksi na aerodromu). PLAĆAJU SE UZ ARANŽMAN. Agencija zadržava pravo korekcije ukoliko do nje dođe.

  • Fakultativne ulaznice:
Grad Usluga – Objekat Cena
Malaga Pikaso muzej – ulaznica 13 eura
Granada Alhambra (ulaznica+rezervacija+vodič) 45 eura
Sevilja Katedrala – ulaznica 15 eura
Sevilja Plata Alkazar – ulaznica 15 eura
Kordoba Meskita džamija – ulaznica 20 eura
 

Madrid

 

Kraljevska palata – ulaznica

 

17 eura

  *Minimalan broj prijavljenih plativih putnika za grupnu ulaznicu je 20. Prijavljivanje i uplate za izlete u agenciji .  
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agencija KOMPAS (u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak u EU, te sami putnici snose odgovornost za neposedovanje istog);
  • boravisne takse (oko 2 eur po osobi po danu) se plaćaju na licu mesta u hotelu, nije moguće platiti u agenciji.
  • ulaznice za spomenike, muzeje, galerije i sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana ISKLJUČIVO U DINARIMA a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Aranžman je rađen na bazi minimum 30  plativih putnika u AVIONU.

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 0164/2017 od 04.01.2017. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

 

Cenovnik br. 1 od 05.12.2017.

Novi Sad, 05.12.2017.