PROGRAM PUTOVANJA  15.11. – 22.11.2017.

1.Dan 15.11.2017. – BEOGRAD – FRANKFURT – MALAGA

Sasatanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije na Terminalu 2, u 05:00 časova. Let za Andaluziju  sa presedanjem u Frankfurtu, kompanijom Lufthansa. Planirani dolazak u Malagu je u 14:35 časova. Transfer do hotela uz panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Smeštaj u hotel.  Noćenje.

2.dan 16.11.2017. – MALAGA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Malagi ili predlažemo fakultativni izlet u Granadu. Prevodi se kao „nar“. Sa pogledom na bele vrhove Sijera Nevade. Najpoznatija svakako po mavarskoj tvrđavi-palati Alhambri, koja je najposećeniji lokalitet u Španiji. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Kamene, uske uličice načičkane su starinskim čajdžinicama ili teterijama, koje su prepune mladog sveta kao i boje i mirisi potpuno će vas opiti dok se šetate kroz gužvu. Neverovatno uskim ulicama možete izaći na veliki trg na kome je crkva Sv. Nikole, po kome vidikovac i nosi ime, a sa koga imate panoramski susret sa remek-delom mavarske umetnosti. Mogućnost obilaska, fakultativno, Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Malagu. Noćenje.

3.Dan 17.11.2017. MALAGA – SEVILJA

Doručak. Napuštanje hotela i u 08:00 časova polazak za Sevilju. Kažu da ako niste videli Andaluziju niste videli Španiju. A Andaluzija se ne može zamisliti bez Sevilje, njene prestonice, poznate po koridi, Seviljskom berberinu, rodnom mestu Don Žuana, ukusnim tapasima i mavarskoj arhitekturi. Šetajući ovim prelepim gradom dah vam zastaje na svakom koraku i na koju god stranu da krenete od centralnog Trga pobede put će vas odvesti do nekih od nezaobilaznih turističkih atrakcija. Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i fakultativni obilazak treće po veličini Katedrale na svetu sa čuvenim zvonikom Hiralda, visokim 98 m, koji je nastao adaptacijom minareta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan 18.11.2017. – SEVILJA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Šetajući ovim prelepim gradom dah vam zastaje na svakom koraku i na koju god stranu da krenete. Tokom istorije smenjivale su se razne kulture i uticaji, od Feničana, Rimljana, Mavara i Jevreja do Hrišćana i to je ona prava Španija o kojoj sanjamo – sa tradicijom, dušom i nespojivim razlikama, koje, uklopljene u jednu celinu, ovaj grad čine fascinantnim. Svaka kuća odnosno fasada može da ispriča neku interesantnu priču i svaki patio (dvorište) čuva neku tajnu. Predlažemo da individualno posetite čarobni Alkazar, prvu evropsku kraljevsku rezidenciju sa raskošnim palatama i bajkovitim vrtovima, koji se nalazi nasuprot katedrale i koji je od Trga pobede odvojen Lavljim vratima. Arapi su je gradili u periodu od 12.-14. veka i zaista je sreća da hrišćanski vladari nisu bili preterano sujetni pa su nastavili proširenje zdanja i uređenje vrtova kombinacijom mavarskog i engleskog stila. Čovek bi mogao godinama da luta a da ne uoči sve detalje koji ovaj prostor čine posebnim. Sigurno da postoje raskošnije palate sa još lepšim baštama, ali ovaj prostor krije neku mističnost nastalu preplitanjem kultura i vekova. Jednako zaokupljaju pažnju i divljenje bude tapiserije i mozaici po zidovima, Salon ambasadora sa gipsanim svodovima, Vrt pesnika, ili, pak, onaj namenjen devicama. Ideja da se krene ka Indiji, u potrazi za začinima, verovatno je nastala u jednom od salona ili na baštenskoj klupi ovog velelepnog zdanja. I tako je, zahvaljujući ambiciji kraljice Izabele i radoznalosti jednog moreplovca, otkriven novi kontinent, a Španija postala svetska sila. Noćenje.

5.Dan 19.11.2017. – SEVILJA – KORDOBA

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem. Smeštaj u hotel. U slobodno vreme predlažemo razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Noćenje.

6.Dan 20.11.2017. – KORDOBA – TOLEDO – MADRID

Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova. Polazak za Toledo. To je pre svega grad prebogate istorije. Sveti grad, Imperijalni grad, Grad triju kultura… dug je popis naziva, što samo odražava kulturno bogatstvo ovog mesta. Brežuljci Toleda s tri su strane okruženi rekom Tejo. Krajolikom dominiraju Alcazar, prva četvorougaona tvrđava sa tornjevima na svakom uglu, i impozantna Katedrala, posebno lepa po noći, zbog odličnog osvetljenja. To je, po veličini, druga katedrala u Španiji, odmah nakon one u Sevilji, a gradila se gotovo tri veka.  U njoj možete pronaći dela nekih velikih umetnika, kao što su Goja i El Greco. Hodajući uskim ulicama Toleda zaista možete osetiti duh nekih davnih vremena, mističnost Svetoga grada. Ovaj naziv grad duguje tome što su ga osvajale i nastanjivale tri kulture – hršćani, muslimani (Mavari) i jevreji. Nastavak vožnje do Madrida. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7.Dan 21.11.2017. – MADRID

Doručak. u 09:00 časova polazak na poludnevno razgledanje grada. Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu…Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

8.Dan 22.11.2017. – MADRID – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posetu muzejima do transfera na aerodrome. U 14:00 časova je planiran polazak na aerodrome. Let za Beograd u 17:05 časova sa presedanjem u Frankfurtu. Planirani dolazak u Beograd je po redu letenja u 23:55 časova.

 Smeštaj u  ½ sobama ili u dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

Hoteli 3*, Malaga, Sevilja, Kordoba, Madrid

Doplata za 1/1 sobu 199 eur

739€

TOP PONUDA*

(važi do 30.09. 2017.)

*Ponuda važi do 01.09.2017. Nakon tog perioda cena je 765 eura. BROJ MESTA NA PROMO PONUDI JE OGRANIČEN!!

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz kompanijom Lufthansa, sa konekcijom u Frankfurtu;
  • smeštaj u hotelima 3* u gradovima: Malaga (2 noći), sevilja (2 noći), Kordoba (1 noć) i Madrid (2 noći ) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi sedam noćenja sa doručkom – švedski sto;
  • usluge vodiča i pratioca grupe iz agencije; usluge lokalnog turističkog vodiča na Engleskom jeziku po gradovima;
  • transsferi prema programu;
  • planirane obilaske po porgramu, kao i troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMNA NE UKLJUČUJE:

Aerodromske takse u iznosu 105 eura, koje su podložne minimalnim promenama do 7 dana pre puta (zu slučaju korekcije kursa eura, takse za gorivo ili taksi na aerodromu). Agencija zadržava pravo korekcije ukoliko do nje dođe.

  • Fakultataivni izleti
Grad Usluga – Objekat Cena
Malaga Pikaso muzej – ulaznica 13 eura
Granada Izlet (autobus+vodič+razgledanje) 65 eura
Granada Alhambra (ulaznica+reyervacija+vodič) 45 eura
Sevilja Katedrala – ulaznica 15 eura
Sevilja Plata Alkazar – ulaznica 15 eura
Kordoba Meskita džamija – ulaznica 20 eura
Madrid Kraljevska palata – ulaznica 17 eura

*Minimalan broj prijavljenih plativih putnika za fakzultativne izlete je 15. Prijavljivanje i uplate za izlete u agenciji .

  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agencija KOMPAS (u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak u EU, te sami putnici snose odgovornost za neposedovanje istog);
  • ulaznice za spomenike, muzeje, galerije i sve programom nepomenute usluge.

 

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.  Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20  plativih putnika u AVIONU.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE  ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM OBLIGACIJAMA i YUTA STANDARDIMA.

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.    Cenovnik br. 1 od 17.07.2017.

 cENOVNIK BR. 1. 

Novi Sad, 17.07.2017.