TRENTO –  MERANO – BOLCANO – INZBRUK – VATENS

Ogranizovani polasci iz svih gradova Srbije!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA 

PERIOD PUTOVANJA: 9. – 13. novembar 2017.

 

Alpska regija Tirol podeljena je između dve zemlje, Austrije i Italije… Oba dela nalikuju jedan drugome, sa prelepim baroknim gradovima, starim pričama, divnim ambijentima… Arhitektura ove regije je posebna, autentična i uskomešana sa prirodnim ambijentima Alpa koji se nad tirolskim dolinama uzdižu ka nebesima… Pogledi će krasti po malo od ove lepote, a oči će se potruditi da tu lepotu ponesu u doživotna sećanja… Mali italijanski gradovi ove regije, Trento, Merano i Bolcano prosto oduzimaju dah svojom lepotom, dok Inzbruk, glavni grad Tirola u Austriji, je poznat po svom izuzetno lepom istorijskom centru grada iznad kojeg se uzdižu moćni i magični alpski masivi…Tu je i čarobni svet  “Swarovski” kristala koji se nalazi u mestašcu Vatens nedaleko od Inzbruka. Ulaz u Swarovski kristalni svet krije se ispod vodopada. Unutar njega nalazi se najveća kristalna kupola na svetu koja je sačinjena od 595 komada predivnih kristalnih ogledala…

Program putovanja:                                                                                                                                             Program putovanja br. 1 od 10.05.2016.

  1. DAN (četvrtak 9. Novembar / sreda 6. Decembar) Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim časovima (oko 19h/20h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
  2. DAN TRENTO    Prepodnevna vožnja preko pokrajine Veneto. Nastavak putovanja kraj oblasti jezera Garda do TRENTA u pokrajini Trentino – Južni Tirol. Dolazak u Trento u podnevnim časovima. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Duomo sa sjajnom Katedralom iz 12./13. veka, fontanom Neptuna i kućom Rela sa freskooslikanom fasadom, potom znameniti dvorac Buonkonsiljio, nekadašnje sedište princa i biskupa grada, itd. Slobodno vreme do 16h. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
  3. DAN MERANO – BOLCANO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9.30h. Odlazak do prelepog gradića MERANO. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: katedrala Sv. Nikole iz 15. veka, Prinčevska rezidencija – nekadašnja rezidencija Sigismunda Austrijskog, Stajnerner kameni most… Slobodno vreme do 15h. Odlazak do BOLCANA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada i razgledanje: Valterov trg – glavni gradski trg; Laubengase – ulica portika, glavna trgovačka zona grada, gotska Katedrala iz 11. veka, monument Pobede… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 20h. Noćenje.
  4. DAN INZBRUK – VATENS… Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak do INZBRUKA. Po dolasku sledi kraće razgledanje grada uz šetnju najveće turističke atrakcije ovog grada, „Kuće sa zlatnim krovom“. Slobodno vreme u centru grada. Odlazak u 14.30h do gradića VATENS. Slobodno vreme ili fakultativna poseta SVETU KRISTALA SVAROVSKI. Neverovatan bajkoviti svet kristala sa vrtovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima… Mogućnost kupovine nakita od Svarovski kristala po fabričkim cenama u prodajnom butiku. Polazak ka Srbiji iz Vatensa u 17h. Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…
  5. DAN (ponedeljak 13. Novembar / nedelja 10. Decembar) Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja

 

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel 3*** Trento (okolina)

129 €

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni ) u hotelu u Trento (okolina) u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem ,obilaske Trenta i Inzbruka prema programu, usluge vodiča i organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi ), troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

DOP0LATE I NAPOMENE UZ ARANŽMAN:

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50 €, doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 80 €, obavezna doplata za gradsku taksu koja iznosi 2€  ili 3€ u zavisnosti od hotela  i plaća se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva, paket fakultativnih izleta 50€ (Izleti  Komo,  Lugano i  Paviju  prema programu). U slučaju da paket fakultativnih izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:  Merano i Bolcano  35 €, Vatens sa ulaznicom za Svarovski svet kristala  35 €.

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  CREDIT AGRICOLE  BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, a odnose se na redosled sedenja u autobusu i mogućnost doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Molimo da ih pročitate.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa!  Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3* TRENTO / Regija Južnog Tirola

Hotel se nalazi u regiji gradova Trento, Brezanone ili Bolcano. Standardan sadržaj uključuje recepciju sa malim lobijem i dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka, aperitiv bar. Sobe su skromno uređene i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, centralni aklimatizaciono-grejni sistem, TV, telefon. Doručak je kontinentalni.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ i licenca OTP 207 OD 10.02.2017. . Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.