AUTOBUSOM 17.-20.10.2018. 

BOLONJA, URBINO, PERUĐA, ASIZI

Umbrija je regija koja se prostire između Toskane i predela kojim dominira večni grad Rim. Poznata je po čudesnim lepotama prirodnih predela. Brojna sela koja se tamo nalaze podsećaju svojim izgledom na srednjovekovna a većina njih se nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa. Najčuvenije manje mesto Umbrije je Assisi, poznato po Svetom Franji Asiškom, zatim Gubio, Postinjano… Oker gradovi sa tornjevima, crkvenim zvonicima, kupolama, strmim ulicama i opsadnim zidovima… i kao na dlanu. Zbog ovog vredi posetiti Umbriju, zeleno srce Italije…Milion turista svakog oktobra dodje u Peruđu, prestonicu Umbrije, ne bi li uživali u jednom od najpoznatijih festivala čokolade u Evropi. Sladokusce svih uzrasta i sa svih kontinenata povezivaće jedna nit: ljubav prema čokoladi. Uživaćete u različitim vrstama čokolade neobičnih ukusa, degustirati toplu čokoladu i čokoladne puzle.

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan 17.10.2018.  NOVI SAD – BEOGRAD…

Polazak iz Novog Sada u 18:00 časova kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak grupe iz Beograda sa parkinga kod Buvljaka, Blok 42 na Novom Beogradu u 19:30 časova. Direktna vožnja preko Hrvatske i Slovenije do Italije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.Dan 18.10.2018.  BOLONJA – RIMINI

Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima. Živahna univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama dugim 40 km. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena). Slobodno vreme u centu Bolonje. Nastavak putovanja ka Riminiju. Smeštaj u hotel. Individualni program i slobodno vreme za uživanje u centru Riminija. Noćenje.

3.Dan 19.10.2018.  RIMINI – URBINO – ASIZI – PERUĐA

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Urbino u 08:00 časova, rodno mesto čuvenog Rafaela. Sazdan od pečene cigle, sa krovovima prekrivenim starim crepom obraslim mahovinom, uglavnom liči na neke druge italijanske gradiće nikle po vrhovima brda. Za ovaj kažu da je najočuvaniji srednjovekovni gradić homogene strukture sa obeležjima renesanse. Gradske zidine su obnovljene  i ojačane po Leonardovim nacrtima, a tu se rodio čuveni Rafaelo.Tu se nalazi čuvena Duždeva palata, katedrala, Rafaelova kuća i spomenik, prelepi vidikovci… Nastavak putovanja za Asizi. Grad Asizi je rodno je mesto sv. Franje Asiškog, koji je u njemu osnovao franjevački red i red klarisa u 13. veku. U njemu se nalazi spektakularna  Bazilika sv. Franje s franjevačkim samostanom Sacro Convento i čuvenim Đotovim freskama, uvršteni na UNESCO-ov popis svetske baštine. To je srednjovekovni grad, opasan zidinama kojim dominiraju tornjevi crkava. Kraće slobodno vreme. Dolazak u okolinu Peruđe. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.Dan 20.10.2018.  PERUĐA

Doručak. Polazak za Peruđu. Sledi pešačko razgledanje prestonice Umbrije, čokoladnog grada, domaćina jednog od najpoznatijih čoko festivala. Eurochocolate festival je jedan od najprstižnijih u Evropi i posvećen je svim ljubiteljima ove božanske poslastice. Svake godine se održava na starom trgu u centru Peruđe a ulaz je  besplatan. Od 1993. godine ovaj festival posato je jedan od najvećih u Evropi. Posetioci festivala će moći da uživaju u brojnim ukusima i mirisima najpoznatije poslastice na svetu.  Stari grad prepun srednjovjekovnih puteva, palata, stepenica i utvrđenja. U Peruđi se možete susresti s ostacima bogate etrurske kulture u Arheološkom muzeju. U starom delu grada možete posetiti razne znamenitosti, među kojima su Katedrala San Lorenco, crkva sv. Petra i srednjovjekovni akvadukt, kao I etrurski slavoluk. Peruđa će vas osvojiti već na prvi pogled. Smeštena je na vrhu brda, okružena živopisnim pejsažom. Ukoliko ne možete da steknete pravu sliku, evo jedne pomoći – navodno je Leonardno Da Vinči pozadinu za sliku „Mona Liza“ napravio upravo u Peruđi oslikavajući njenu okolinu. Slobodno vreme u centru grada, za šetnju i uživanje u ukusima čuvene “bacci perugina” čokolade. Povratak u hotel. Noćenje.

5.Dan 21.10.2018.  PERUĐA …

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u Peruđu. Slobodno vreme za individualni program u centru grada do 19h. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja do Beograda i Novog Sada sa usputnim pauzama zbog odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

6.Dan 22.10.2018.  … BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima,u zavisnosti od uslova na putu i granici.

Smeštaj u  1/2, 1/2+1 sobama

Hotel 3* , okolina Peruđe.

Naziv hotela će biti poznat 2 nedelje pre početka putovanja.

169eur

Doplata za 1/1 – 55 eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Prevoz udobnim turističkim autobusom, prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima; Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama ili u dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem, na bazi 1 noćenja sa doručkom u Riminiju, 2 noćenja sa doručkom okolini Peruđe; Obilasci prema programu; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina; Usluge pratioca grupe-vodiča iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Organizacija aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Međunardono putno zdravstveno osiguranje (možete obezbediti u agenciji  po ceni od 121 din po danu do 70 godina – preko 70 godina je 242 dinara), gradske takse koje se plaćaju na licu mesta u hotelu gde je to zakonski regulisano; Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana ili promene cene u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (kalkulativni minimum), najkasnije 5 dana pre početka putovanja.  3) Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu. 4) Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“ I lICENCU 207/2010.

Cenovinik broj 1, 05.07.2018.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 platežnih putnika u autobusu

Za ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije  organizatora  Kompas tourism&travel  koji su usaglašeni sa zakonom, obligacionim odnosima i Yuta standardima.