ISTANBUL U SEPTEMBRU – AVIONOM  PRODATO!!!!!

GARANTOVANI POLAZAK! 

GRAD NA DVA KONTINENTA

10.14.09.2019.

Istanbul, Konstantinopolj ili Carigrad…kako god ga zvali je veoma poseban grad; ne samo zbog dva kontinenta i dva mora na kojima leži, čarobne lepote Bosfora I fascinantne arhitekture, već i zbog toga što ovaj nemirni grad čuva neverovatne priče rođene u večitom sažimanju istoka i zapada, prošlosti I sadašnjosti. Zbog svoje vibrirajuće atmosfere I ljubavi prema životu – ovo je grad koji nikada ne spava.

Program putovanja –avionom:

 

1.dan 10.09.2019. BEOGRAD –ISTANBUL

Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 07,30 časova kod šaltera za informacije na terminalu 2 – međunarodni odlasci.  Direktan let za Istanbul kompanijom „Turkish airlines“. Po sletanju transfer do hotela uz kraće informativno upoznavanje sa gradom.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan 11.09.2019. ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka klasično razgledanje grada i obilazak najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula. Topkapi, sedišta dinastije sultana. Dvorac je mesto na kojem su sultani i paše najduže vladali i boravili. Smešten je u samom vrhu poluostrva starog dela grada, uz Aja Sofiju, sa pogledom na Mramorno more i Bosfor. Zauzima znatan prostor okružen zidom dugim oko pet kilometara. Topkapi je veoma značajno istorijsko mesto, a danas je to muzej izuzetne vrednosti i značaja u kome je izloženo bogatstvo onoga doba. U njemu su izloženi, u brojnim prostorijama, raznovrsni predmeti od zlata, srebra, sedefa, svile, obloženi dragim kamenjem, kao što su nakit, mačevi, kacige, vaze, bokali, ceremonijalni tron, odeća, porcelan (naročito kineski i japanski) i mnogi drugi predmeti. Tu je i kraljevska palata, sobe za prijeme, biblioteka i sala sa portretima sultana. Od velikog broja džamija, od kojih je oko 30 velikih po svom značaju i veličini, izdvajaju se Aja Sofija i Plava džamija, koje se nalaze u starom delu grada. Aja Sofija izgrađena je za vreme vladavine vizantijskog cara Justinijana 537. godine, kao hrišćanski hram. Kasnje su ga Turci pretvorili u džamiju. Hram je najznačajniji spomenik vizantijske umetnosti, remek-delo arhitekture, kao prva građevina ove vrste bez premca u građenju. U blizini Aja Sofije, za vreme 14. sultana Otomanskog carstva Ahmeta I, sagrađena je nova džamija (arhitekta Mehmed aga), početkom 17. veka nazvana Sultanahmetova. Dok je Aja Sofija pretvorena u muzej, pa se za ulaz kupuju ulaznice, Plava džamija zadržala je versko obeležje u koju se ulazi bez cipela. Carigradski hipodrom ili Konstantinov hipodrom je bivši hipodrom i kulturno središte Konstantinopola (Istanbula) u današnjoj Turskoj. Hipodrom je bio središte društvenog života Konstantinopolja. Nakon Četvrtog krstaškog  rata hipodrom je ostao ruina i nikada se nije oporavio. Nakon što su Konstantinopolj osvojili Tusci, oni su ga koristili za celodnevne ceremonije kao što je bila procesija proslave rođenja sinova sultana Ahmeda III.

3.dan 12.09.2019. ISTANBUL

Doručak. Mogućnost fakultativnog programa krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Nakon obilaska patrijaršije odlazak u Dolmabahče palatu, poslednje sedišta sultana. Dolmabakče, nalazi se u novijem evropskom delu i proteže se dužsame obale Bosfora. Izgrađena je sredinom 19. veka za vreme vladavine 31. sultana Abdulmesida u baroko, rokoko i neoklasičnom stilu. Po spoljnjem obliku i unutrašnjem uređenju slična je značajnim palatama zapadnih evropskih država toga doba. Ima preko 300 soba i salona (kao i 68 toaleta). Krasi je kitnjasta fasada i bogato ukrašena unutrašnjost. U Dolmabakčeu živeo je i umro (1938. godine) Kemal-paša Ataturk. Noćenje.

4.dan. 13.09.2019. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Najveći grad Turske osvaja lepotom spomenika bogate prošlosti, ali i dinamikom i sadržajima savremenog velegrada. Okružen morem s tri strane, ovaj je grad fascinantna kombinacija orijentalne prošlosti i europske budućnosti. Stoga vredi otkriti čaroliju njegovih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija. I ljubitelji kupovine će ovde uživati. Od tradicionalnog Grand Bazaara, najveće natkrivene tržnice na svetu koja u 60-ak uličica ima čak 4000 prodavnica kožom, zlatom, suvenirima, začinima i odećom, do luksuznih shopping centara i prodavnica dizajnerskom odećom – ovde ćete zasigurno naći nešto za sebe. Uveče – naš predlog: fakultativno -tradicionalna turska večera na brodu sa muzikom. Noćenje.

5.dan 14.09.2019. ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do poslepodnevnog transfera do aerodroma. Let za Beograd u 18,45 časova kompanijom „Turkish airlines“. Planirano sletanje na beogradski aerodrom u 19,25 časova po lokalnom vremenu.

 

MINIMUM:  30 OSOBA

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:    370 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu:           120 eur – isključivo na upit

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvredosti po prodajnom kursu poslovne banke – Credit Agricole.

 

U CENU ARANŽMANA UKLJUČENE SU SLEDEĆE USLUGE:

Povratna avio karta na relaciji Beograd-Istanbul kompanijom „Turkish airlines“, transferi u Istanbulu aerodrom-hotel-aerodrom, informativno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča (bez ulaznica), smeštaj u hotelu 4 zvezde u dvokrevetnim sobama (4 noćenja) sa uključenim doručkom na bazi samoposluživanja (bife), pratilac/kordinator  grupe iz agencije, organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

Aerodromske takse (115 eur – podložno promeni) – sastavni deo cene i plaća se uz aranžman, međunarodno zdravstveno osiguranje (cca 605,00 dinara – može se kupiti u agenciji), fakultativni izleti,  lični troškovi i programom sve nepomenute usluge. Svi objekti se obilaze spolja (eksterijer).

Fakultativni izleti – za minimum 20 prijavljenih učesnika:

Krstarenje Bosforom uz obilaske: 50 eur

Topkapi palata: 20 eur

Tursko veče na brodu: večera sa muzičkim programom: 45 eur

Hotel: Piya Sport Istanbul 4****

www.piyasporthotel.com ili sličan. Tačan naziv hotela biće poznat nakon formiranja grupe.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU: 14.06.2019. ili do popune mesta

Prilikom prijave uplaćuje se akontacija od 150, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na put.

NAPOMENE: U slučaju promena na tržištu roba i usluga i monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre  početka putovanja. Satnice po programu su promenljivog karaktera i zavise od reda letenja avio kompanije. Putnik je dužan da proveri važnost svoje putne isprave. Za putovanje u Tursku pasoš treba da važi najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj. 990000031321 od 25.01.2019.godine osiguravajuce kompanije „Triglav osiguranje A.D.O. BEOGRAD”,

 Cenovinik broj 1, 03.12.2018.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM OBLIGACIJAMA i YUTA STANDARDIMA.