PROGRAM PUTOVANJA

27.10. – 04.11.2017.

1.Dan 27.10.2017. BEOGRAD – TORONTO

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta, oko 04:00 časa kod šaltera za informacije. Let za Toronto u  06,40 časova sa presedanjem u Parizu. Nastavak putovanja u 13,50 časova. Sletanje u Toronto je planirano u 16:05 po lokalnom vremenu. Po dolasku sledi transfer do hotela. Individualni odlazak na otvaranje kongresa. Povratak u hotel. Noćenje.

2.Dan 28.10.2017. TORONTO

Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča na engleskom jeziku. Toronto je najveći grad u Kanadi, i glavni grad provincije Ontario. Nalazi se na severozapadnoj obali jezera Ontario. Toronto je industrijski centar Kanade i jedan od vodećih svetskih finansijskih centara. Berza u Torontu spada među sedam najvećih u svetu. Grad je veoma značajan centar medija, izdavačke industrije, telekomunikacija, informacionih tehnologija i filmske industrije. Arhitektonski simbol grada je 553 metra visoki toranj Si-En tauer izgrađen 1976. godine i najviša je građevina zapadne hemisfere. Turistički su veoma interesantni Kraljevski muzej i Umetnička galerija Ontarija. U četvrti Jorkvil nalaze se brojne trgovine najpoznatijih robnih marki iz celog sveta i brojni restorani a ovaj deo grada postaje svojevrsna prestonica svetskog džet-seta tokom tradicionalnog Filmskog festivala koji se održava neprekidno od 1976. godine. Veoma popularna turistička destinacija u gradu je i Toronto Iton centar, najveći šoping mol u gradu i treći po veličini u državi. Avenija Danfort, ili grčka četvrt, čuvena je po svojim restoranima i svetski je rekorder u broju restorana. Veliki broj turista privlači i vila muzej Kasa Loma koju često zovu najpoznatijim dvorcem u Kanadi. Slobodno poslepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.Dan 29.10.2017. TORONTO

Doručak. Kongresni program. Noćenje.

4.Dan 30.10.2017. TORONTO – NIJAGARINI VODOPADI

Doručak. Kongresni program. Za zainteresovane putnike predlažemo fakultativni celodnevni izlet na Nijagarine vodopade. Iako Nijagarini vodopadi nisu najveći vodopad na svetu predstavljaju veličanstven prizor koji i te kako vredi posetiti. Nastali su u vreme poslednjeg ledenog doba, pre više od 12.000 godina. Nalaze se na Nijagari, reci koja spaja jezera Iri i Ontario (dva od pet Velikih jezera). Vodopadi se zapravo sastoje od tri dela. Ostrvo Goat deli Nijagaru na dva dela, pa je sa jedne strane Horseshoe Falls (kanadski deo), a sa druge strane su ostala dva, American Falls i Bridal Veil Falls koji čine američki deo vodopada. Povratak u Toronto. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.Dan 31.10.2017. TORONTO – MONTREAL

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak vozom za Montreal. Vožnja vozom (oko 5 sati) kroz kanadske predele u jesen, gde dominira čitav spektar od žute, narandžaste do crvene boje,  to je doživljaj koji se pamti ceo život. Po dolasku sledi transfer do hotela Le Meridien Versailles Montreal. Smeštaj u hotel. Odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.Dan 01.11.2017. MONTREAL

Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča na engleskom jeziku. Montreal je drugi po veličini grad u Kanadi i najveći grad provincije Kvebek. Grad se nalazi na ostrvu Montreal, između reka Sen Loren i Otava. Danas je Montreal jedna od glavnih kanadskih luka i njen najvažniji kulturni centar. Montreal je nezvanična frankofonska prestonica Severne Amerike i posle Pariza najveći frankofoni grad u svetu. Više od veka i po, grad je bio industrijski i finansijski centar Kanade. Različite vrste zgrada, uključujući fabrike, silose, magacine, mlinove, kao i rafinerije, danas predstavljaju nasleđe od istorijskog i arhitektonskog značaja, posebno u centru grada i u oblasti stare luke.

Danas postoje i mnoge istorijske zgrade u Starom Montrealu koje su i dalje u svom izvornom obliku: Bogorodičina crkva, pijaca Bonsecours, kao i impresivno sedište svih glavnih kanadskih banaka na Ulici svetog Jakova iz 19. veka. Oratorijum svetog Josifa (završen 1934), glavna zgrada Univerziteta Montreal koju je projektovao Ernest Kormije u stilu art deka, poslovna zgrada Place Ville-Marie, kontroverzni Olimpijski stadion i okolne strukture, samo su od nekih značajnih primera arhitekture 20. veka. Zbog brojnih aktivnosti koje nudi, mnogi smatraju Montreal najboljim gradom za razonodu u Kanadi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.Dan 02.11.2017. MONTREAL – OTAVA – MONTRAL

Doručak. Odlazak na celodnevni izlet u Otavu. Otava (Ottawa), glavni grad Kanade, razvijala se sa stilom retkim za današnje vreme. Grad se nije takmičio sa drugima visinom, već skladom svojih zdanja. Bogate gotske fasade, masivni kameni mostovi i šetališta koja osvetljava pomalo starinska rasveta, ulični lampioni i fenjeri, kod posetioca stvaraju utisak da se u gradu o tradiciji i estetici vodilo računa. Otava se nalazi na desnoj obali reke Otava, u provinciji Ontario. Na levoj obali je grad Gatino koji pripada provinciji Kvebek, pa se zajedno nazivaju Oblast nacionalne prestonice, a turisti obično posećuju oba grada, sa znamenitostima koje vredi videti: zgrade Parlamenta i kula Mira, katedrala Notr Dam, kanal Rido sa šest ustava, stari Univerzitet, Nacionalni kulturni centar sa Operom i koncertnom salom (2300 mesta), nacionalna biblioteka i arhiv, gradski trg – blok sa ministarstvima i upravnim zgradama, stari market… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montreal. Noćenje.

8.Dan 03.11.2017. MONTREAL – KVEBEK – MONTREAL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Za zainteresovane putnike postoji mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Kvebek. Grad leži na reci Sen Loren, oko tri sata istočno od Montreala. Kvebek  je drugo najstarije evropsko naselje u Kanadi. Ovaj istorijski grad podeljen je na Gornji i Donji grad, a povezani su strmim stepenicama i žičarom. Smešten povrh Cap Diamant (rt Dijamant), stari deo je jedini utvrđeni grad u Severnoj Americi i UNESCO-va svetska baština. Citadela, Zamak Frontenac, Abrahamova zaravan i Parlament Kvebeka su atrakcije u Gornjem gradu. Mornarički muzej Kvebeka i stare luke nalaze se u Donjem gradu, kao i drevna Crkva Notr Dam de Viktoar i istorijski distrikt Pti Šamplen. Kvebek Siti je poznat i po zimskom karnevalu Kvebeka, koji prikazuje ledene skulpture svetske klase. Povratak u Montreal. Noćenje.

9.Dan 04.11.2017. MONTREAL – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. U toku poslepodneva transfer na aerodrom. Let za Pariz u 19,10 časova.

10.Dan 05.11.2017. PARIZ – BEOGRAD

Sletanje u Pariz planirano je u 07,05 časova. Fakultativno: odlazak na panoramsko razgledanje Pariza u pratnji vodiča. Slobodan deo dana za pauzu u gradu  i transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20,35 časova. Dolazak u Beograd u 22,55 časova.

Cena aranžmana po osobi

Za minimum 15 učesnika

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole Banke

2080 €

 

650 €

Doplata za jednokrevetnu sobu

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 do 24  plativih putnika.

Cena aranžmana za 25 i vise plativih putnika je 1.980 €

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:  Avio prevoz na relaciji Beograd – Toronto – Montreal – Beograd sa uključenim svim pripadajućim aerodromskim taksama koje su podložne minimalnim promenama do polaska  (Air Serbia i Air France kompanije), smeštaj u Torontu (4 noćenja sa doručkom) i Montrealu (4 noćenja sa doručkom) u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom, vozne karte prema navedenom programu (Toronto-Montreal), transferi prema programu, turistički program prema navedenom itinereru, usluge pratioca grupe iz agencije, usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku i organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Kotizacija za učešće na kongresu – više informacija na:www.uianet.org/en/content/en/evenement/type-46987/61st-congress/information-and-registration,

međunarodno zdravstveno osiguranje, lični troškovi, fakultativni izleti i programom sve nepomenute usluge.

Fakultativni izleti – za minimum 10 osoba – prijava za izlete u agenciji, plaćanje na licu mesta

 • Celodnevni izlet NIJAGARINI VODOPADI (prevoz, poseta, vodič) – 85 €
 • Celodnevni izlet KVEBEK (prevoz, obilazak, vodič) – 85 €

 • Transferi i panoramsko razgledanje Pariza u pratnji vodiča:  75 €

NAČIN PLAĆANJA

Prilikom rezervacije  uplaćuje se akontacija od 800 eur, a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, uplatom po profakturi  najkasnije 3 nedelje pre početka putovanja;

Krajnji rok za prijavu putnika: 14.07.2017. – ili do popune mesta (broj mesta ograničen)

 

Hoteli:

Toronto: Ramada Plaza Downtown 3* (www.wyndhamhotels.com/ramada/toronto-ontario/ramada-plaza-toronto-downtown) ili sličan

Montreal: Le Meridien Versailles 4*  (www.lemeridienversailleshotel.com) ili sličan

 

Tačan naziv hotela biće poznat 10 dana pre polaska na putovanje.

 

SPISAK POTREBNE DOKUMENTACIJE ZA DOBIJANJE VIZE ZA KANADU:

 • Važeći pasoš
 • Stari pasoš (ukoliko ga imate)
 • Fotokopija celog pasoša
 • 2 slike 35mm x 45mm, bela pozadina
 • Pozivno pismo iz Kanade
 • Ukoliko posedujete neku nekretninu treba dostaviti vlasnički list ili ugovor o nasledstvu ili slično
 • Potvrda iz banke o posedovanju novčanih sredstava (ili oročena sredstva ili izvod iz banke da primate platu i imate novca na računu)
 • Za muškarce: kopija svih stranica vojne knjižice

ZA ZAPOSLENE

 • Potvrda iz firme o zaposlenju, visini primanja i korišćenju godišnje godmora
 • Fotokopija radne knjižice (prve strane i strane gde je upisan staž)

ZA SAMOZAPOSLENE

– Rešenjeiz APR-a

– Potvrda o plaćenom porezu

– Izvod iz banke

Svu dokumentaciju je potrebno prevesti na engleski jezik.

 

Cena vize:  145 € (plativo u dinarima)

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija K zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. 3) Za državljanje Republike Srbije viza za Kanadu je potrebna. Molimo putnike koje ne poseduju pasoš Republike Srbije da informacije vezane za vizni režim provere u svojoj zemlji.

Agencija  organizator poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“. i licencu OTP 207 od 10.02.2010.

                                                                                                                                    Cenovnik br. 1, 30.05.2017.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIYATORA  USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.