SVETSKI KONGRES NEUROLOGA KYOTO 2017 

 

             13.09. -22.09. 2017.

Program putovanja:

 

1.dan 13.09.2017. BEOGRAD – DOHA

Sasatanak grupe na aerodormu Nikola Tesla, kod šaltera za informacije u 10:00 časova. Let za Tokio preko Dohe kompanijom Qatar Airways, let broj QR 323. Let za Dohu je u 12:25 časova. Sletanje u Dohu je planirano po redu letenja u 18:25 časova po lokalnom vremenu.

2.dan 14.09.2017. DOHA – TOKIO

Nastavak putovanja za Tokio kompanijom Qatar Airways, let broj QR 806 u 02:40 časova. Sletanje u Tokio je planirano po redu letenja u 18:40 časova (let traje oko 10h). Nakon obavljenih pasoških i carinskih kontrola planiran je organizovani transfer do hotela uz asistenciju lokalnog predstavnika na engleskom jeziku. Transfer traje u proseku oko 01:30 časova. Planirani dolazak u hotel je oko 21:00 čas.  Smeštaj. Odmor. Noćenje.

3.dan 15.09.2017. TOKIO

Doručak. U 09:00 časova planirano je celodnevno razgledanje grada panoramski i pešački u pratnji loklanog vodiča na engleskom jeziku. Tokio je glavni grad Japana i jedan od najmnogoljudnijih na svetu, a krasi ga jedinstvena atmosfera s pregršt atraktivnosti za posetiti. Posetićemo Miji Jingu Shrine je Šinto hram posvećen dušama cara Meidžija i carice Šoken. Nakon njihove smrti hram je izgrađen u spomen na njih. Ova palata se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u širem centru grada. Tu je i čuveni Tokio Tower najviša građevina u Tokiju, vsoka 450m sa čijeg vrha se pruža jedan od najlepših pogleda na najveću urbanu sredinu na svetu. Predviđen je i odlazak u Asakusa distrikt gde ćete imati priliku da posetite jedan od najpoznatijih hramova u Tokiju Senso-ji Temple. Ašakuša je oblast gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Nakon kraće pause za odmor i uživanje sledi krstarenje rekom Sumida. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja, gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Povratak u hotel je planiran oko 17:00 časova. Odmor. Noćenje.

4.dan 16.09.2017. TOKIO – KYOTO

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak na železničku stanicu u pratnji lokalnog vodiča (prtljag će bezbedno biti transportovan posebnim prevozmo do hotela u Kyotu). Direktna vožnja japanskim brzim vozom do Kyota. Imaćete priliku da uživate u nezaboravnoj vožnji i u panoramskim pogledima na čuvenu planinu Fudži – najviša planina u Japanu, visine 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam Fudži je poslednju erupciju imao 1707. godine. Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetilišta na samoj planini. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije. Kyoto je bio prestonica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u centralnom delu ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine. Po dolasku sledi upoznavanje sa loklanim vodičem i poludnevno razgledanje grada koje obuhvata posete: Kinkaku-ji hram, Royoan hram, Nijo-jo zamak. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje. 

5./6. dan 17/18.09.2017. KYOTO

Doručak. Individualni odlazak na kongres. KONGRESNI PROGRAM. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odmor. Noćenje.

7.dan 19.09.2017. KYOTO – NARA – OSAKA

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Osaki. Odlazak na celodnevni izlet u Naru u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. U ovom gradu, nadomak Kyota, nalazi se sedam hramova i nekoliko arheoloških nalazišta, po čemu je i specifičan. Razgledanje započinjemo važnim Šinto hramom Fushimi Inari Shrine, koji se nalazi u južnom Kyotu. Poznat je po svojim stazama koje formiraju hiljadu Vermilion Torii kapija. Todaiji Inari Shrine je zvanično najveća građevina od drveta na svetu, a u njemu se nalazi kolosalna bronzana statua Daibutsu Bude. Hram je smešten u čuvenom parku Jelena – Nara Deer Park, veoma poštovane životinje u japanskoj mitologiji. Potporni stubovi na dnu imaju rupe veličine Budine nozdrve. Popularno je verovanje da će svako ko uspe da se provuče kroz jednu od ovih rupa, doživeti prosvećenje u sledećoj reinkarnaciji. U hramu se nalazi bronzana lampa koja potiče iz 8. veka i predstavlja najstarije blago ovog hrama. Park u kome se sam hram nalazi, Nara park je spomenik prirodne lepote osnovan 1880. godine. Prostire se na preko 600 ha površine, a parkom se slobodno kreće više od 1200 divljih sika-jelena koje posetioci mogu hraniti i uživati u njihovom društvu. Tu je i svetilišta Kasuga Shrine, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

8.dan 20.09.2017. OSAKA – TOKIO

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Tokiju. Celodnevno razgledanje Osake u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Ovo je interesantna metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile” vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na voz i direktna vožnja do Tokija. Po dolasku upoznavanja sa lokalnim vodičem i transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

9.dan 21.09.2017. – TOKIO – DOHA

Doručak. Napuštanje soba po uslovima hotela. Smeštaj prtljaga, do polaska, u posebno naznačene prostorije. Transfer do aerodroma Narita uz asistenciju lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Let za Dohu kompanijom Qatar Airways let broj QR 807 je planiran po redu letenja u 22:20 časova.

10.dan 22.09.2017. – DOHA – BEOGRAD

Sletanje u Dohu je predviđeno u 03:40 časova (let traje 11.20h). Let za Beograd kompanijom Qatar Airways let broj QR 231 je planiran u 07:00 časova po lokalnom vremnu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla je u 11:25 časova po redu letenja. Kraj programa.

Cena aranžmana po osobi

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole Banke

2.490 €

 

500 €

Doplata za 1/1 –eur

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:  Avio prevoz na relaciji Beograd – Tokio – Beograd sa presedanjma u Dohi sa uključenim svim pripadajućim taksama koje su podložne minimalnim promenama do polaska (QATAR AIRWAYS), smeštaj u Tokiju (3 noći), Kjotu (3 noći) i Osaki (1 noć) u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom, karte vozom prema navedenom programu, transferi prema programu, turistički program prema navedenom itinereru, usluge pratioca grupe iz agencije, usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku i organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: Kotizacija za učešće u radu kongresa, međunarodno zdravstveno osiguranje(2.450,00 dinara), lični troškovi i programom sve nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA

40% prilikom rezervacije, a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski ili platnim karticama najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja;

 

Krajnji rok za prijavu putnika: 17.03.2017. – broj mesta je ograničen

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. 3) Za državljanje Republike Srbije viza za Japan nije potrebna. Molimo putnike koje ne poseduju pasoš Republike Srbije da se u ambasadi Japana, u matičnoj zemlji, obrate oko informacija vezanih za vizni režim.

KOTIZACIJA:

REGISTRAT​​ION FEES ($US):

 ​  Early Bird 
until June 15, 2017​
 Regular fees 
June 16​ until ​Au​gust 1 2017
 Onsite fees 
August 2, 2017 and Onsite​
Full Participant  $ 770   $ 880   $ 990
Low Income Countries*                                                                $ 160​ ​
Low Middle Income Countries*  $ 550  $ 650   $ 750
Allied Health Professionals**   $ 450 ​   $ 550
Allied Health Professionals – Low Middle Countries ** ​  $ 350 ​   $ 400
Teaching Courses  Free Registration, Pre-registration is required.
​​Half day Hands-On Workshop ​ ​$ 80 ​​ $ 90​

 

UKRATKO O JAPANU

Teritorija:

Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.288.419
Stopa priraštaja: 0.24 %
Gustina naseljenosti: 337/km2
Glavni grad: Tokio (oko 12,04 miliona stanovnika)
Administrativna podela: 1 to (Metropolis) – Tokio; 1 do (okrug) – Hokaido; 2 fu (gradske prefekture) – Osaka i Kjoto, i 43 ken prefekture.
Najveći gradovi: Tokio, Jokohama, Osaka, Nagoja, Saporo, Kobe, Kjoto, Fukuoka, Kavasaki, Saitama, Hirošima, Sendai, Kitakjušu, Ćiba.
Najveće prefekture: Tokio, Kanagava, Kjoto, Okinava.

Religija:

Shinto (šinto) – 106 miliona; budizam – 91.5 milion; hrišćanstvo – 2 miliona; ostale religije – 1 milion pripadnika.
Najzastupljeniji je verski sinkretizam – mešavina dve najzastupljenije religije, budizma i šintoizma.
Često se kombinuju prakse iz hriščanstva, šinto rituala i budizma.

Državno uređenje:

Uređenje: parlamentarna monarhija
Ustav: Ustav Japana (na snazi od 1947. godine)
Šef države: Njegovo carsko visočanstvo, car (Tenno) Akihito
Skupština: Predstavnički dom (Shugiin) i Dom savetnika (Sangiin)

Državna zastava: Hinomaru (“Sunčev krug”)
Državna himna: Kimigajo (Kimigayo – “The Reign of Our Emperor”)

Dodatne informacije za putovanje u Japan:

Vremenska zona: GMT+ 09:00 (trenutno lokalno vreme u Srbiji + 08:00)
Valuta: Japanski Jen (Yen) ( 1 američki dolar = cca. 93,73 jena)
Napon: 100/110 V, 50 & 60 Hz – potrebno je poneti adapter
Vožnja: vozi se levom stranom. Neophodna je međunarodna vozačka dozvola države iz koje posetilac dolazi.
Zdravstvena pitanja: voda je dobra za piće; zdravstvene usluge na visokom nivou.
Vreme leta: za Tokio iz zapadnoevropskih gradova (London) – 12 sati
Aerodromi: Narita (Tokio), Haneda (Tokio), Kansai (Osaka, Kobe)
Luke: Nagoja, Kobe, Jokohama…
Železnica: Japan Railways (JR) i brzi vozovi Šinkansen linije

 

Agencija organizator poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika.

 

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA. ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.

 

Novi Sad, 16.01.2017.