KONGRES NEUROLOGIJE LISABON 2016

neurologija

                                                                                            http://www.comtecmed.com/cony/2016/default.aspx
PROGRAM PUTOVANJA AVIONOM
15.03. – 20.03.2016.

1.Dan 15.03.2016. BEOGRAD – LISABON
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 14:30 časova, dva sata pre poletanja. Leta za sa presedanjem u Minhenu, u 16:45 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 21:45 časova. Transfer do hotela. Noćenje.
2.Dan 16.03.2016. – LISABON
Doručak. U 10:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: : Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3.Dan 17.03.2016. – LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ – LISABON
Doručak. Mogućnost poludnevnog fakultativnog odlaska u Sintru. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. OTVARANJE KONGRESA. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4. Dan 18.03.2016. –LISABON
Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. U večernjim časovima mogućnost individualnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.
5.Dan 19.03.2016. – LISABON – BATALHA – NAZARE – ALKOBASA – OBIDOS – LISABON
Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Mogućnost organizacije fakultataivnog izleta. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Alkobasa je grad poznat po manastiru Svete Marije, najveće crkve u Portugaliji iz 12.veka. Crkva je na UNESCO-voj listi. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
6.Dan 20.03.2016. LISABON – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodorma u 09:00 časova. Let za Beograd sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak u Beograd u 23:45 časova.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 489€
Doplata za jednokrevetnu sobu 150€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, sa kompanijom Lufthasa sa presedanjem u Minhenu i Frankfurtu, sa pripadajućim taksama (koje su podložne promenama do polaska).
• Smeštaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa doručkom.
• Transferi aerodrom-hotel-aerodrom.
• Panoramsko razgledanje grada prvog dana sa lokalnim vodičem. Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno.
• Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku.
• Usluge pratioca grupe iz agencije.
• Troškovi organizacije putovanja.
• Nakon prijave putnik dostavlja svoje podatke: Ime i prezime, adresa, broj pasoša i broj telefona.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• KOTIZACIJA ZA KONGRES – http://www.comtecmed.com/cony/2016/default.aspx ,
• Fakultataivne izlete:
Sintra, Cabo da Roca, Caskais – 50 eura;
Batalha, Nazare, Alkobasa, Obidoš – 60 eura;
*Prijave i plaćanje za izlete u agenciji KOMPAS, prilikom isplate aranžmana. Minimum 10 putnika.
• Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu.
• Putno zdarvstveno osiguranje (možete kupiti u agenciji KOMPAS, po ceni od 115 dinara po osobi po danu).
• Sve programom nepomnute usluge.
PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća akontacija u iznosu od 40%, a ostatak se plaća minimum 20 dana pre početka putovanja.
HOTELVIP SUITES DO MARQUES 4*, Lisabon www.viphotels.com
Aparthotel Vip Executive Suites Marquês smešten je samo 350 metara od stanice metroa Markiz de Pombal. Čuvena avenija Liberdade nalazi se na 500 metara od hotela. Vip Suites Marquês ima prosečne 4 zvezdice i nudi lepu krovnu terasu sa bazenom i slikovitim pogledom na Lisabon. Apartmani u aparthotelu Vip Marquês veoma su prostrani I sve smeštajne jedinice imaju malu čajnu kuhinju.
Postoji mogućnost smeštaja u sledećim hotelima uz doplatu na da dan rezervacije:
HOTEL FENIX LISBOA 4* www.hfhotels.com
HOTEL LISBOA PLAZA 4* www.heritage.pt
HOTEL TURIM EUROPA 4* www.turimhotels.com
Rok za prijavu 31.12.2015. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.
NAPOMENA:
Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.
Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika.
U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA, USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA! Licenca 207/2010
Fenix 777 travel, 21000 Novi Sad, Miroslava Antića 6, tel./fax: 021/425-377,
e-mail: prodaja@fenix777travel.rs, web: www.fenix777travel.rs