LISABON 2017 AVIONOM – PROLEĆE

Lisbon-400x300 

SINTRA – KABO DA ROCA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

 BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ

                LAST MINUTE – JOŠ DVE SLOBODNE SOBE 

Lisabon, glavni grad Portugalije, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvoždja.  Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj borj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada.  Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U sarom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dođe u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Na jedan sat od Lisabona, nalazi se gradić Fatma, gde se 1917. godine trojici malih pastira ukazala Bogorodica, pa je mesto postalo jedno od najpoznatijih pokloničkih mesta. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrecene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA

14.02. – 19.02.2017.

1.Dan 14.02.2017. BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 14:30 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Minhenu, u 16:35 časova. Poletanje iz Minhena 19:55 čsova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 22:00 časa po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje.

2.Dan 15.02.2017. – LISABON

Doručak. U 09:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: : Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan 16.02.2017. – LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama) – LISABON

Doručak. Mogućnost poludnevnog  fakultativnog odlaska u Sintru u 08:30h (trajanje izleta oko 5h). Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

4.Dan 17.02.2017. –LISABON

Doručak. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.

5.Dan 18.02.2017. LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOS – LISABON

Doručak. Mogućnost organizacije fakultataivnog izleta 08:30h. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

6.Dan 19.02.2017. LISABON – BEOGRAD

Doručak (paket pošto je napuštanje hotela u 02:30h). Napuštanje hotela i transfer do aerodorma. Let za Beograd u 05:05 čadsova po lokalnom vremenu sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak u Beograd u 12:15 časova.

CENA ARANŽMANA ………………………………………….. 305  €

Doplata za jednokrevetnu sobu ………………………………. 150€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, sa kompanijom Lufthasa sa presedanjem u Minhenu i Frankfurtu; Smeštaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa doručkom; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom; Panoramsko razgledanje grada drugog dana sa lokalnim vodičem. Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Deo aerodromskih taksi u iznosu od 144 eura koje su podložne manjim promenama do polaska;
  • Fakultataivne izlete:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais  – 40 eura / Deca  2-12 godina – 30eura; Poseta Palata Pena doplata 17 eura za prevozu i ulaznicu.

Batalha (sa uključenim ulaskom u manastir Batalha), Nazare, Alkobasa, Obidos – 60 eura; Deca 50 eura.

Fado veče – sa uključenim prevozom i večerom uz program – 45 eura; Deca 40 eura.

*Prijave i plaćanje za izlete u agenciji , prilikom isplate aranžmana. Minimum 15  putnika.

  • Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Putno zdravstveno osiguranje, ;Sve programom nepomnute usluge.

PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća akontacija u iznosu od 40%, a ostatak se plaća minimum 20 dana pre početka putovanja.

HOTELVIP SUITES DO MARQUES 4*, Lisabon        www.viphotels.com

Aparthotel Vip Executive Suites Marquês smešten je samo 350 metara od stanice metroa Markiz de Pombal. Čuvena avenija Liberdade nalazi se na 500 metara od hotela. Vip Suites Marquês ima prosečne 4 zvezdice i nudi lepu krovnu terasu sa bazenom i slikovitim pogledom na Lisabon. Apartmani  u aparthotelu Vip Marquês veoma su prostrani I sve smeštajne jedinice imaju malu čajnu kuhinju.

Rok za prijavu 14.12.2016. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“, Cenovinik broj 1, 25.11.2016.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika.

U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE  ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!        

Licenca 207/2010

Fenix 777 travel, 21000 Novi Sad, Miroslava Antića 6, tel./fax: 021/425-377,
e-mail: prodaja@fenix777travel.rs, web: www.fenix777travel.rs