AUTOBUSOM 20.-24.12.2018.

“Caravaggio. Oltre la tela” – IZLOŽBA SLIKA

 

Vodimo Vas u najbogatiji grad Italije… U Milanu ćemo uživati u njegovim pričama o nekadašnjoj slavi moćnog Milanskog Vojvodstva, slavnim tenorima čuvene „La Scala“ Opere, jednom čudnom običaju vrtenja na desnoj peti, i naravno o veličanstvenom Duomu, jednoj od najspektakularnijih crkvi na svetu… Svakako će svi uživati u blistavim izlozima modne metropole u ekskluzivnoj Via Montenapoleone… Za ljubitelje umetnosti neizostavna je poseta svetski slavnoj Pinakoteci Brera, ali i samostanu Santa Maria delle Grazie u kojem se nalazi kontraverzna freska Leonarda da Vinčija, „Tajna večera“. Program smo obogatili sjajnom posetom gradu ljubavi –Veroni. U povratku nas očekuje prelepa Padova sa čuvenim trgom Prato della Vale i bazilikom Svetog Antuna Padovaskog.

Program putovanja:                                                                                                                                           Program putovanja br. 1 od 17.09.2018.

  1. DAN 20.12.2018. – NOVI SAD – BEOGRAD …

Polazak iz Novog Sada i Beograda u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

  1. DAN 21.12.2018. – … MILANO

Preko provincija Furlanija i Veneto, odlazak do pokrajine Lombardije i njene prestonice MILANA. Dolazak u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro (matični stadion fudbalskih klubova „Milan“ i „Inter“), zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone, poseta Pinakoteci Brera, itd). Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Odmor. Noćenje.

  1. DAN 22.12.2018. – MILANO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Predlažemo Posetu čuvenoj izložbi “Caravaggio. Oltre la tela”. Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Pored toga što ga mnogi smatraju modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala, Milano pruža i mnoštvo istorijskog sadržaja, ulice okićene katedralama sa prelepom arhitekturom, brojne muzeje, parkove prirode i nazaboravnu zabavu u kasnim satima. Kao modni centar privlačan je za kupovinu – tu su svoje luksuzne radnje smestili Armani, Versaće, Prada, Guči, Dolče&Gabana i brojni drugi, svetski poznati dizajneri. Grad je, takođe, i svetska prestonica nameštaja i kućnih potrepština. Uživajte u prelepim trgovima, živopisnim restoranima ili u ispijanju vrhunske espreso kafe, u nekom malom kafiću u italijanskom stilu. Individualni povratak u hotel gradskim prevozom ili taksijem. Noćenje.

  1. DAN 23.12.2018. MILANO – VERONA

Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Nastavak putovanja ka Srbiji uz usputni obilazak grada ljubavi VERONE. Po dolasku, obilazak grada uz razgledanje: trg Bra sa Rimskom Arenom, ulica Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Julijina kuća,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i oko 16:00 časova polazak za Srbiju. Noćna vožnja ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske…

  1. DAN 24.12.2018.

Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel 3*** Milano – promo cena

129 €

Redovna cena

 

Doplata 1/1

139 €

55

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni ) u hotelu u dvokrevetnim sobama (trokrevetne sobe su sobe sa pomoćnim ležajem 1/2+1) ,obilaske Milana i Verone prema programu, usluge vodiča i organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplata za boravišnu taksu u Milanu koja iznosi 1.50 – 2 eur po osobi po danu i plaća se na licu mesta na recepciji hotela, Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 35.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 121 dinara po osobi/danu ), Ulaznice za izlobu, troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠIU DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU CREDIT AGRICOLE  BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

Prijava se vrši pismenim putem, uz dostavljanje skena prve stranice pasoša.

Hotel : B&B Sesto San Giovanni 3* Milano, Hotel B&B Milano Sesto Marelli nalazi se u Sesto San Đovaniju, na 400 metara od stanice metroa Sesto Mareli, odakle saobraćaju linije do centra Milana. U ponudi su moderno uređene sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe sadrže klima-uređaj, parket od ekološkog materijala, flat-screen TV sa SKY kanalima i sef. Sopstvena kupatila su opremljena tušem i fenom za kosu. U zajedničkoj prostoriji besplatno su na raspolaganju 2 internet punkta. Recepcija radi non-stop. Ponuđeni hotel je informativnog karaktera, a tačno naziv hotela će se znati najkasnije 10 dana pre početka putovanja u zavisnosti od vremena prijave, broja prijavljenih putnika i popunjenosti kapaciteta u samom hotelu.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

Organizator poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete, osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“. Licenca OTP 207/2010.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.