Ogranizovani polasci iz svih gradova Srbije!

LUGANO – JEZERO KOMO – PAVIJA – VERONA

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

POLASCI:   25. – 29. oktobar 2017.  /  9. – 13. novembar 2017.

Vodimo Vas u najbogatiji grad Italije… U Milanu ćemo uživati u njegovim pričama o nekadašnjoj slavi moćnog Milanskog Vojvodstva, slavnim tenorima čuvene „La Scala“ Opere, jednom čudnom običaju vrtenja na desnoj peti, i naravno o veličanstvenom Duomu, jednoj od najspektakularnijih crkvi na svetu… Svakako će svi uživati u blistavim izlozima modne metropole u ekskluzivnoj Via Montenapoleone… Za ljubitelje umetnosti neizostavna je poseta svetski slavnoj Pinakoteci Brera, ali i samostanu Santa Maria delle Grazie u kojem se nalazi kontraverzna freska Leonarda da Vinčija, „Tajna večera“. Program smo obogatili sjajnim izletom u Švajcarsku sa posetom Luganu, a potom, prava poslastica – izlet na jezero Komo koje već decenijama predstavlja jednu od najekskluzivnijih zona sa vilama džet-seta i brojnih javnih ličnosti. Drugi izlet na ovom putovaju nas vodi ka obalama Ligurije i njenom glavnom gradu Đenovi, nekadašnjem središtu moćne Maritimne Republike. Naravno, na tom izletu ćemo posetiti i najveći „Outlet Designer Village“ u Italiji, Seravale. U povratku nas očekuje prelepa srednjovekovna Pavija, nekadašnje sedište moćnog Langobardskog kraljevstva, i čudesna Verona, grad ljubavi i sjajnih ambijenata

Program putovanja:               
  1. DAN (sreda 25. oktobar / četvrtak, 9. novembar) NOVI SAD / BEOGRAD… Polazak iz Novog Sada i Beograda u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…
  2. DAN MILANO     Preko provincija Furlanija i Veneto, odlazak do pokrajine Lombardije i njene prestonice MILANA. Dolazak u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro (matični stadion fudbalskih klubova „Milan“ i „Inter“), zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Smeštaj u hotel posle 18h. Odmor. Noćenje.
  3. DAN LUGANO – JEZERO KOMO     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet za Lugano i Komo. Polazak na izlet oko 09.30h. Dolazak u LUGANO. Razgledanje: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Kraće slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote“. Usputni obilazak KOMA: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine 4. veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Milano do 20h. Noćenje.
  4. DAN MILANO – PAVIJA – VERONA     Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme u centru Milana ili tročasovni fakultativni izlet do nekadašnje prestonice Langobarda, srednjovekovne PAVIJE. Po dolasku u Paviju, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Ponte Coperto, crkva Sv. Mihajla, Duomo, trg Pobede, zamak Viskonti,… Slobodno vreme (1,5 sat) i povratak u Milano i nastavak putovanja ka Srbiji uz usputni obilazak grada ljubavi VERONE. Po dolasku, obilazak grada uz razgledanje: trg Bra sa Rimskom Arenom, Via Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Julijina kuća,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (1,5 sat). Noćna vožnja ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske…
  5. DAN (nedelja, 29. oktobar / ponedeljak, 13. novembar) …NOVI SAD / BEOGRAD      Dolazak u Novi Sad / Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel 3*** Milano

115 €

Hotel 4**** Milano

129 €

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni ) u izabranom hotelu u dvokrevetnim sobama (sobe sa pomoćnim ležajem na upit u hotelu sa 4*) ,obilaske Milana i Verone prema programu, usluge vodiča i organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi ), troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

DOPLATE I NAPOMENE UZ ARANŽMAN:

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 €, doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 80 €,

Obavezna doplata za gradsku taksu u Milanu koja iznosi oko 5€ po osobi po noći  i plaća se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva,

Paket fakultativnih izleta 40€ (Izleti  Komo,  Lugano i  Paviju  prema programu). U slučaju da paket fakultativnih izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: Jezero Komo i Lugano 35€, Pavija  15 €.

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  CREDIT AGRICOLE  BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, a odnose se na redosled sedenja u autobusu i mogućnost doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Molimo da ih pročitate.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa!  Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3***, Milano. Hotel se nalazi u regiji grada, kod obilaznice, nekih 10-tak km od istorijskog centra grada. Hotel je standardne, budžet kategorije sa ograničenim komforom i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi uz doplatu, salon za posluženje doručka (samoposluživanje; slab i jednoličan doručak). Sobe su ograničenog komfora, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejno-aklimatizacionim sistemom, TV Sat. Neki od hotela iz ovog ranga koji mogu doći u obzir su: iz grupacije „Accor“ (Ibis, Etap) „Idea Lorenteggio“, „Alga“ ili slični

HOTEL 4****, Milano. Hotel se nalazi u regiji grada, kod obilaznice, nekih 10-tak km od istorijskog centra grada. Moderan hotel sa savremenim nivoom usluge i komforom koji odgovara kategoriji hotela. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, „help desk“, „info pult“, restoran za posluženje doručka (samoposluživanje – „švedski sto“; slatko-slani doručak; pristojan za uslove Italije), WiFi uz doplatu, sef na recepciji uz doplatu… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo (tuš-WC, fen za kosu), TV Sat, klima uređaj, mini bar, telefon. Neki od hotela iz ovog ranga koji mogu doći u obzir su: „H2C Milanofiori“, „Holiday Inn Assago“,… ili slični.

Program putovanja br. 1 od 10.05.2017.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ i licencu OTP 207 od 10.02.2010.. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.