MINHEN – NIMFENBURG – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN – KIMZE – SALCBURG

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

Periodi putovanja:    24. – 29. oktobar 2017.  &   8. – 13. novembar 2017.

Ogranizovani polasci iz svih gradova Srbije!

Od prelepog kraljevskog grada Vircburga u kojem se nalazilo sedište dinastije Vitelsbah, pa sve do malenog usnulog gradića Fusena, pruža se čuvena Romantična ruta Nemačke koja obuhvata najlepše predele Bavarske, a među tim najlepšim delovima, sasvim sigurno su njeni bajkoviti dvorci… Preko 60 srednjovekovnih dvoraca građenih u stilu zamkova (odbrambeni karakter), palata i letnjikovaca, nalazi se na pomenutom putu. Bila bi potrebna čitava večnost sve ih videti… No, mi smo za Vas izdvojili u ovom programu najlepše od najlepšeg što država Bavarska može ponuditi… Gotovo svi oni nastadoše po volji bavarskog kralja Ludviga II kojeg su zbog rasipništva i ekscentričnosti nazivali „ludi“. Tokom istorije se pokazalo i dokazalo da između ludosti i genijalnosti zaista stoji samo tanka crta… Čovek ima potrebu da uživa u lepim stvarima, a još ako i ima mogućnosti, onda što da ne! I tako nastadoše ti divni dvorci, satkani od snova i stihova, muzike Vagnera, proviđenja… Danas ljudi uživaju u pogledima ka tim snovima, trudeći se da dokuče za lepotom kojom dvorci zrače… Očekuju Vas sjajne priče o snovima, šetanje kaldrmom sećanja, uživanje u gastronomiji Bavarske, i još mnogo toga… Pridružite nam se u potrazi za snovima…

Program putovanja:                                                                                                                                          Program putovanja br. 1 od 10.05.2016.

  1. DAN BEOGRAD – NOVI SAD… Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
  2. DAN KIMZE – MINHEN    Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porculana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  3. DAN MINHEN – NIMFENBURG        Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,… Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.
  4. DAN LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.
  5. DAN MINHEN – SALCBURG       Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg SALCBURGA u Austriji. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak baroknog grada uz razgledanje: dvorac Mirabel sa fantastičnim vrtovima, Katedrala – veličanstvena barokna crkva sa dva zvonika, Rezidencija – sedište biskupske uprave u srednjem veku, Mocartova rodna kuća, panorama Salcburškog zamka… Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.
  6. DAN …NOVI SAD/BEOGRAD       Dolazak u Novi Sad / Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel  ACCOM  3*** Minhen

175 €

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), tri (3) noćenja sa

doručkom (kontinentalni doručak)  u hotelu sa 3*** u u regiji Manhajm-Darmštad-Hajdelberg u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koji može biti manjih dimenzija, obilazak Minhena i Salcburga prema programu, usluge vodiča I organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Obaveznu doplatu na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien 8€, međunarodno putno

zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi ), eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati,  troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

DOPLATE I NAPOMENE UZ ARANŽMAN:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 80 €, doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 90 €, paket fakultativnih izleta

50€ (Nimfenburg sa ulaznicom i obilaskom, Linderhof – Nojšvanštajn sa obilascima prema programu i uključenim ulaznicama za dvorce, obilazak ostrva Hereninsel, dvorca Herenkimze  sa uključenom ulaznicom i ostrva Frauinsel – bez karte za brod) . U slučaju da paket fakultativnih izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana 10 €, Izlet Linderhof Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce i autobuskim prevozom  40 €, ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel – 15 €

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  CREDIT AGRICOLE  BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA , a odnose se na redosled sedenja u autobusu i mogućnost doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Molimo da ih pročitate.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa!  Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL ACCOM 3***sup, Minhen (en.acomhotel-muenchen.de) ILI SLIČAN

Hotel se nalazi u minhenskom predgrađu Har, na oko 10 km od istorijskog centra grada. Nalazi se na liniji gradskog prevoza i na oko 3 km od Sajma. Hotel je solidnog kvaliteta i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa sefom (uz doplatu) i info pultom (mape grada), aperitiv bar, salon za posluženje doručka („švedski sto“), WiFi uz doplatu. Poseduje 7 spratova i ukupno  ima 106 standarnih soba. Sve sobe imaju tuš kabine i odvojen WC, fen, telefon, Sat TV, klimu.

 Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ kao i licencu OTP 207 od 10.02.2017. . Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA  USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.