5 DANA AVIONOM – DIREKTAN ČARTER LET
od  29. decembra 2017.  do 02. januara 2018.

NOVA 2018 GODINA NA SARDINIJI

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najveći grad ostrva je Kaljari,  na sardinijskom jeziku znači dvorac, u samom gradu nalazi se prelepa peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija, prvonastalo ostrvo u Mediteranu, sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostaviće vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.

Program putovanja:

1.DAN (petak, 29.12.2017) BEOGRAD – KALJARI

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kaljari kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Kaljari odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.DAN (subota, 30.12.)KALJARI – SAN PIETRO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo San Pietro, kamene plaže uz tirkizno plavo more na jednoj strani, palme i borovi na drugoj kao i brojne retke ptice čine lepotu ovog ostrva. Polazak iz hotela u 08.00 h, odlazak autobusom do luke Portovesme i ukrcavanje na trajekt. Obilazak ostrva počinje u gradu Carloforte, bogata istorija vidljiva je u svim delovima grada koji je danas veliki turistički centar. Nastavak ture po ostrvu, obilazak najlepše plaže i odlazak do najzapadnije tačke Italije, vidikovca Capo Sandalo, uživajte u pogledu na otvoreno more. Povratak u hotel trajektom i autobusom. Noćenje. (Cena izleta po osobi 45 eur)

3.DAN (nedelja, 31.12.) KALJARI – NORA & PULA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Nora i  Pula”. Obilazak grada Feničana, drevne luke Nora, jednog od glavnih arheoloških oblasti Sardinije. Grad se nalazi 30 kilometara jugozapadno od Kaljarija, poseduje istorijske ostatke prvog feničanskog naselja koji datira od VIII veka pre nove ere. Obilazak rimskog teatra, jedinstvenog na Sardiniji, termi i raskošnih mozaika. Nastavak putovanja do Pule, obilazak malog turističkog mesta i kratko slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Individualan doček Nove Godine. Noćenje. (Cena izleta po osobi 35 eur)

4.DAN  (ponedeljak, 1.januar) KALJARI

SREĆNA NOVA GODINA. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, preporučujemo da posetite gradsku plažu, Poetto, stari grad i uživate u pogledu sa Bastione San Remy. Noćenje.

5.DAN  (utorak, 2. januar) KALJARI – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme do dogovorenog transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia. Po sletanju u Beograd kraj programa.

 

Hotel/kategorija Tip sobe Usluga    29.12.2016. – 02.01.2017.

5 dana / 4 noćenja

HOTEL ITALIA 3*

 

1/2 BB 399
dete 2-3 god. 229
dete 3-12 god. 349
Treća osoba 369
doplata za 1/1 85
HOTEL REGINA

MARGHERITA 4*

 

1/2 BB 469
dete 2-3 god. 239
dete 3-12 god. 389
Treća osoba 429
doplata za 1/1 95 


Hotel Italia 3*
www.hotelitaliacagliari.com

Hotel se nalazi u samom centru Kaljarija, u neposrednoj blizini luke, železničke i autobuske stanice. Standardne sobe su sređene i moderno opremljene. Poseduju kupatilo, tv, klima uređaj, većina soba ne poseduje balkon. U sklopu hotela nalazi se bar, sala za doručak, dve sale za sastanke. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

Hotel Regina Margherita 4* www.hotelreginamargherita.com

Moderan gradski hotel se nalazi u centralnom delu grada na putu koji od gradskog utvrdjenja, Kastela, vodi do glavnog šetališta uz luku. U sklopu hotela nalazi se 100 soba, standardne sobe su moderno opremljene i imaju tv, kupatilo, wifi, sef, mini bar, nemaju balkon. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke CREDIT AGRICOLE na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% od ukpne vrednosti aranžmana, a ostatak do pune cene aranžmana najkasnije 15 dana pre započinjanja putovanja
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Fenix 777 travel-a. Prilikom prijave uplaćuje se akontacija od 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Kaljari-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let); smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem; panoramsko razgledanje grada; transferi prema programu; usluge vodiča na srpskom jeziku; troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse 38,50 eur (Beograd 15,5 eur, RF taksa 1 eur i Kaljari 22 eur), plaćaju se u agenciji uz aranžman i podložne su promeni; fakultativni izleti (ulaznice nisu uključene u cenu); putno zdravstveno osiguranje; individualni troškovi putnika.

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Prijavljivanje i uplata fakultativnih izleta se vrši u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 2 navedena izleta:

 

Naziv Izleta

Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI
           OSTRVO SAN PIETRO

45

NORA I PULA

35

KOMPLET DVA IZLETA

70

 

  • Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit uz doplatu. Minimalan broj za realizaciju putovanja je sto putnika. U slučaju nedovoljnog broja organizator zadržava pravo da otkaže aranžman prema OUP.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja osiguravajuće kuće Dunav osiguranje koju je moguće kupiti u agenciji. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE

  • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno

Organizator putovanja je Filip Travel, a Fenix 777 travel istupa u svojstvu posrednika i poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 0164/2017 od 04.01.2017. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

  1. 2. oktobar