5 DANA AVIONOM – DIREKTAN ČARTER LET
od  29. decembra 2017.  do 02. januara 2018.

NOVA 2018 GODINA NA SICILIJI

Italijani tvrde da je Sicilija “više od ostrva” i kažu “kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet”. To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo.

 

1.DAN  (petak 29.12.2017.) BEOGRAD – PALERMO

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let za Palermo u prepodnevnim časovima. Po dolasku odlazak sa vodičima na panoramsko i pešačko razgledanje Palerma. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (ulaznice u objekte nisu uključene u cenu). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

 

2.DAN (subota 30.12.) PALERMO – KATANIJA & TAORMINA

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do Katanije i Taormine. Polazak u ranim jutarnjim časovima iz hotela. Vožnja autobusom do Katanije (oko 3,5 h), po dolasku odlazak na  pešačko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg.. Nakon šetnje kratko slobodno vreme u centru grada. Polazak za Taorminu, šetnja Taorminom, centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru. Slobodno vreme za individualne obilaske. Povratak u Palermo i hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

3. DAN (nedelja 31. decembar) PALERMO – ERIĆE & TRAPANI

 Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Eriće i Trapani. Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog gradića Eriće na planini Đuliano na 700 m nadmorske visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i prelepog panoramskog pogleda na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag. Kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja do Trapanijja. Trapani ima svoje istorijsko jezgro i nekoliko veličanstvenih spomenika koji datiraju iz različitih epoha, jedinstvene i fascinantne zbirke. Ovaj deo Sicilije poseban je po tradicijama koje se prenose već stolećima. Nakon šetnje gradom slobodno vreme. Povratak u Palermo i hotel. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.

4.DAN  (ponedeljak 1.1.)  PALERMO – ENA & PJACA ARMERINA

SREĆNA NOVA GODINA! Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Ena i Pjaca Armerina. Putovanje do grada Ena koji se nalazi na nadmorskoj visini od 920 m pa se iz ovog grada pružaju nezaboravne panorame na okolne planine, kratak pešački obilazak najvažnijih znamenitosti uz vodiča. Nastavak puta do Pjaca Armerine, gradića koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2 . Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Povratak za Palermo u popodnevnim časovima. Noćenje.

5. DAN (utorak 2.1.2018.) PALERMO – MONREALE –  BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom ili fakultativni izlet – Monreale. Odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Transfer od hotela do aerodroma. Let za Beograd u popodnevnim časovima. Nakon sletanja u Beograd  kraj programa.

Hotel/kategorija

Tip sobe Usluga

29.12.-2.1.

5 dana / 4 noćenja

ASTORIA PALACE 3*

1/2

BB

395 €

               treća osoba                           375 €
              dete 2-12 godina                             365 €
doplata za 1/1

110 €

 

HOTEL ASTORIA PALACE 4* www.ghshotels.it/astoria

Hotel Astoria Palace smešten je u Palermu, na 5 minuta vožnje od luke Palermo, pozorište Politeama udaljeno je 2 km od hotela, autobuska stanica nalazi se u blizini hotela. U ponudi ima elegantan restoran i 326 komforno opremljenih soba. Sve klimatizovane sobe hotela Astoria poseduju mini-bar, telefon, tv, svaka soba sadrži potpuno opremljeno kupatilo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke CREDIT AGRICOLE na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% od ukpne vrednosti aranžmana, a ostatak do pune cene aranžmana najkasnije 15 dana pre započinjanja putovanja
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Kompas tourism & travel ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Palermo – Beograd direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu, panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse 39,7 evra (Beograd 16,5 evra, Palermo 23,20 evra), gradska taksa (plaća se na recepciji hotela 2 eura po noći i osobi), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu naveden kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 4 navedena izleta:

Naziv Izleta                   Cena po osobi – PRIJAVA I PLAĆANJE UNAPRED U AGENCIJI

Katanija – Taormina

45
                        Eriće – Trapani                                                  40
                          Ena – Pjaca Armerina                                                  45
                               Monreale                                                  25
PAKET ČETIRI IZLETA

145

 

  • Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit uz doplatu. Minimalan broj za realizaciju putovanja je sto putnika. U slučaju nedovoljnog broja organizator zadržava pravo da otkaže aranžman prema OUP

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja osiguravajuće kuće Dunav osiguranje koju je moguće kupiti u agenciji. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE

  • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno

Organizator putovanja je Filip Travel, a Fenix 777 travel  istupa u svojstvu posrednika i poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 0164/2017 od 04.01.2017. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

  1. 7. oktobar