PAKET ARANŽMAN 29.12.2017.- 03.01.2018.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan 29.12.2017. BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 11:30 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Frankfurtu. Poletanje iz Frankfurta je u 20:40 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 22:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.Dan 30.12.2017. – LISABON

Doručak. U 09:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, Alfama – odakle se pruža veličanstven pogled na grad, panoramski pogled na tvrđavu Sv. Đorđa, crkva Svetog Antuna i katedrala Se. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Uveče je predviđen individtualni odlazak na ceremoniju svečanog otvaranja kongresa. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan 31.10.2017. – LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama) – LISABON

Doručak. Postoji mogućnost  fakultativnog odlaska u Sintru u 08:30h . Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon oko 16h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Doček nove godine na jednom od trgova ili u restoranu. Rezervacije restorana vrše se u agenciji na dan uplate. SREĆNA NOVA GODINA!!!!!  Noćenje.

4.Dan 01.01.2018. –LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona na reprizu nove godine. Noćenje.

5.Dan 02.01.2018. – LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOS – LISABON

Doručak. Postoji mogućnost fakultativnog izleta. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

6.Dan 03.01.2018. – LISABON – BEOGRAD

Paket za doručak. Napuštanje hotela i transfer na aerodrom. Let za Beograd je preko Frankfurta u 05:05 časova. Sletanje u Beograd je u 12:45 časova po redu letenja.

Smeštaj u  ½ sobama ili ½ sa pomoćnim ležajem

Hotel Vip SUITES DO MARQUES 4*

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Marques/About-Aparthotel.aspx

369 eur

Doplata za 1/1 – 150 eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Lufthasa sa presedanjem u Frankfurtu; Smeštaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa doručkom u Lisabonu; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom; Turistički obilazak Lisabona u pratnji vodiča; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Transferi prema programu; Organizacija aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Deo aerodromskih taksi u iznosu od 144 eura koje su podložne manjim promenama do polaska; Boravišnu taksu u iznosu 6 eura po osobi za sve vreme boravka – plaća se na licu mesta u hotelu, Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Putno zdarvstveno osiguranje (možete kupiti u KOMPASU, po ceni od 121 dinara po osobi po danu); Sve programom nepomenute usluge.

Fakultataivne izlete:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais  – 45 eura / Poseta Royal Place doplata 15 eura za ulaznicu i lokalnog vodiča prilikom razgledanja.

Batalha (sa uključenim ulaskom u manastir Batalha), Nazare, Obidos – 60 eura;

Doček nove godine u restoranu – na upit!

Fado veče u restoranu sa muzikom – 55 eura. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert). *Prijave i plaćanje za izlete u agenciji , prilikom isplate aranžmana. Minimum 15  putnika.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 30% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Rok za prijavu 01.11.2017 ili do popune mesta. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika. 

Organizator poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ kao i lricencu OTP 207 od 10.02.2017. , Cenovinik broj 1

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE, USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!        

Novi Sad, 11.07.2017.