EKS AN PROVANS – AVINJON – ARL – LE BO – SEN REMI – MARSELJ

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

POLASCI:   29. avgust – 3. septembar /        26. septembar – 1. oktobar /     8. – 13. novembar 2017. 

Ogranizovani polasci iz svih gradova Srbije!

provansa

provansa

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa…

Program putovanja:                                                                                                                                           Program putovanja br. 1 od 10.05.2017.
  1. DAN NOVI SAD / BEOGRAD… Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (posle 15h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
  2. DAN AVINJON Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.
  3. DAN AVINJON – EKS-AN-PROVANS Doručak. Polazak ka centru grada u 9h. Po dolasku u istorijsko jezgro Avinjona, polazak u organizovano razgledanje: srednjovekovne zidine, Papska palata – velelepna gotska palata u kojoj se svojevremeno nalazilo sedište Svete stolice, Katedrala na Rošeru, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom… Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet (od 13-20h) do istorijske prestonice Provanse, prelepog EKS-AN-PROVANSA. Po dolasku u grad, kraće razgledanje istorijskog jezgra: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, katedrala Sv. Spasitelja… Boravak u Eksu oko 3 sata… Polazak iz Eksa u 18h. Povratak u Avinjon i hotel do 20h. Noćenje.
  4. DAN AVINJON – SEN REMI – LE BO – ARL Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (od 9h do oko 21h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima… Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, …Slobodno vreme (2,5 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata). Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafe koji je naslikao Van Gog, Konstantinove Terme,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
  5. DAN AVINJON – MARSELJ – … Doručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrala… Šetnja srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do stare Berze i mesta atentata na kralja Aleksandra… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, organizovaće se krstarenje (fakultativno) Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo Aleksandra Dime. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske…
  6. DAN …NOVI SAD / BEOGRAD Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel  IBIS BUDGET AVIGNON NORD-LE PONTET 2**

Le Pontet – Avinjon

189 €

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), tri (3) noćenja sa doručkom (doručak je samoposlužni tzv. „švedski sto“)  u hotelu sa 2** u regiji Avinjona u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koji može biti manjih dimenzija, obilazak Marselja prema programu, usluge vodiča I organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi ), troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

DOP0LATE I NAPOMENE UZ ARANŽMAN:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 70 €, doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 100 €, popust za treću osobu u sobi sa dve punoplatežne osobe  – 5 €, paket fakultativnih izleta 50€ (Izlet za Eks-an-Provans,  Sen Remi, Le Bo i Arl prema programu) . U slučaju da paket fakultativnih izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: Eks-an-Provans  25 €, Sen Remi-Le Bo-Arl   40 €.

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  CREDIT AGRICOLE  BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, a odnose se na redosled sedenja u autobusu i mogućnost doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Molimo da ih pročitate.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa!  Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša kao i sken prve stranice pasoša. 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL IBIS BUDGET AVIGNON NORD-LE PONTET” 2**, Le Pontet-Avinjon – ili sličan

(www.accorhotels.com/gb/hotel-5319-ibis-budget-avignon-nord-le-pontet/index.shtml

Hotel Ibis Avignon Nord se nalazi u severnom predgrađu Avinjona, Le Pontetu, oko 7 km od centra grada. Povezan je autobuskom linijom sa centrom grada, ali linija je neredovna i nepouzdana, a subotom i nedeljom ne saobraća! Hotel poseduje skroman sadržaj u vidu malog lobija sa recepcijom i salona za posluženje doručka. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV Sat, telefon, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne sa mogućnošću ubačaja trećeg ležaja koji je pomoćan i veoma neudoban (žičana struktura na niskim nogicama, uzak, kratak, tanak dušek) – pomoćni ležaj bitnije ugrožava komfor! Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ kao i licencu OTP 207 od 10/.02.2010. . Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA  USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.