LIVORNO – ALGERO – KASTELSARDO – KALJARI – BONIFAĆIO – OLBIJA – PORTO ĆERVO 

7 DANA AUTOBUSOM I FERIBOTOM / 3 noćenja u hotelu + 2 noćenja na feribotu

PERIOD PUTOVANJA:   27. septembar – 2. oktobar 2017.

BONIFACIO

Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti… Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda koji će uvek reći da nisu Italijani… Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna… Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala… Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima… Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora… Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca… Izlet na Korziku je nešto što sebi morate priuštiti! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 m visokih klifova koji se okomito survavaju u more…Na kraju ćemo posetiti Olbiju, mali usnuli gradić kroz koje vreme sporo protiče…

Program putovanja:                                                                                                                                           Program putovanja br. 1 od 10.05.2017.

 1. DAN (sreda 27. Septembar) NOVI SAD – BEOGRAD… Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim večernjim satima (oko 22h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
 2. DAN LIVORNO – NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREM Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,… Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje… Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 18.45h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Isplovljavanje feribota u 21h. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike…
 3. DAN GOLFO ARANČI – ALGERO – KASTELSARDO Uplovljavanje u Sardinijsku luku Golfo Aranči u 7h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji, i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera u 14h. Smeštaj u hotel u KASTELSARDU posle 16h. Odmor. Slobodno vreme za individualno uživanje u šetnji do starog grada. Noćenje.
 4. DAN KASTELSARDO – KALJARI – KASTELSARDO Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.
 5. DAN KASTELSARDO – KORZIKA / BONIFAČIO – KASTELSARDO Doručak. Fakultativni izlet na Korziku. Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČIO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Povratak sa Korzike ferijem i dalje busom do hotela. Povratak u hotel do 19h. Noćenje
 6. DAN KASTELSARDO – OLBIJA – PORTO ĆERVO – NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREM Doručak. Odlazak iz Kastelsarda. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posetu znamenitom Arheološkom muzeju… Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu oko 2 sata i povratak u Olbiju. Slobodno vreme. Oko 20h ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem.
 7. DAN (utorak 3. Oktobar) LIVORNO – PRATO – NOVI SAD/BEOGRAD Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja autobusom preko Pize. Poseta šoping centru „I Gigli“ kod Prata. Slobodno vreme (3 sata) za šoping. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

Cena aranžmana po osobi u  €

Hotel PEDRALADDA 3*** Castelsardo

299  €

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema), prevoz feribotom na relaciji Livorno – Golfo Aranči na Sardiniji – Livorno, tri (3) noćenja sa doručkom (slatko –slani kontinentalni doručak)  u hotelu sa 3*** u Kastelsardu ili okolini u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koji može biti manjih dimenzija, obilazak Livorna, Algera i Olbije prema programu, poseta tržnom centru „I Gigli“ kod Prata usluge vodiča I organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obaveznu doplatu  za smeštaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija – Livorno – cena po kabini  iznosi 180 € za oba pravca (kabina je četvorokrevetna sa 2 redovna ležaja+2 ležaja na sprat) – OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRE PUTOVANJA!, međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog. Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 847 dinara po osobi ), troškove fakultativnih izleta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

DOP0LATE I NAPOMENE UZ ARANŽMAN:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 75 €, doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 120 €,
 •  popust za treću osobu usobi sa dve punoplatežne osobe  – 10 €,
 • paket fakultativnih izleta 90€ (Izlet do Kaljarija sa bus prevozom i vodičem, izlet do Korzike sa obilaskom Bonifačija, povratnim kartama za feribot, bus prevozom i uslugama vodiča, izlet do Porto Ćerva / Smaragdne obale sa bus prevozom i uslugama vodiča). U slučaju da paket fakultativnih izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: Kaljarija sa navedenim obilascima 40 €, Korzika sa uključenim kartama za feribot i obilaskom Bonifačija 60  €, Smaragdna obala sa posetom Porto Ćervu  25 €.
 • NAPOMENA: putnici se pešice ukrcavaju na feribot i nije im dozvoljeno unošenje prtljaga, već samo ručnog prtljaga sa stvarima koje su putnicima potrebne za noćnu plovidbu! Dakle, molimo da pre putovanja pripremite ručni prtljag koji ćete moći uneti na feribot. Vaš ostali prtljag ide sa autobusom u kargo deo feribota! Kabine se moraju rezervisati odmah prilikom prijave za putovanje!

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  CREDIT AGRICOLE  BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na  šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, a odnose se na redosled sedenja u autobusu i mogućnost doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Molimo da ih pročitate.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa!  Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša kao i skeniranu prvu stranicu pasoša. 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Pedraladda*** Castelsardo, (www.hotelpedraladda.it) ili sličan

HTL PEDRALLADA

Hotel se nalazi u lepom letovalištu i srednjovekovnom gradu Kastelsardo u regiji Sasarija. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, restorana/salona za doručak (kontinentalni, slab i jednoličan doručak)… Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožava komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

FERIBOT – Naša agencija koristi usluge kompanije „Corsica-Sardinia Ferry“. Njihovi feriboti su sasvim solidni, sadrže nekoliko barova, zatim 2 restorana, toalete, unutrašnje i spoljne kabine, otvorene palube… Sve kabine na brodu su četvorokrevetne i poseduju dva klasična ležaja + 2 ležaja na sprat (na rasklapanje – pomoćni). Kabine sve sadrže tuš-WC i imaju ograničeni komfor. Putnici koji ne uplate kabine mogu uplatiti na recepciji feribota tzv. „sleeping chairs“.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“ kao i Licencu OTP 207 od 10.02.2017.. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.