SICILIJA – 1.MAJ 2017.

DIREKTAN ČARTER LET

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”.

ĐARDINI NAKSOS – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

PROGRAM  PUTOVANJA
OBILASCI:  Đardini Naksos, Taormina, Sirakuza, Etna, outlet, Palermo, Monreale, sicilijanska sela

 PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan 29.04.2017. BEOGRAD – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS

Sastanak putnika na aerodormu „Nikola Tesla“ u Beogradu, kod šaltera Viva travel br.710, 2 sata pre poletanja aviona( proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka ). Očekivano vreme poletanja je u 08:20h, let JU 3434. Sletanje na aerodrom u Kataniji u 10:20h. Po sletanju transfer autobusom do Đardini Naksosa. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta do Taormine. Taormina je mondensko i ujedno najlepše letovalište na Siciliji. Po dolasku šetnje glavnom ulicom, obilazak Grčkog amfiteatra, palate Di Stefano, srkve Sv. Katarine, gradske opštine, odlazak na vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na ceo zaliv Đardini Naksosa. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

 1. dan 30.04.2017. ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale, fontana Aretuze… Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti ili vožnju brodom oko Sirakuze u trajanju od 1h. (doplata na licu mesta 10 evra, minimum 15 putnika). Nakon obilaska povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

 1. dan 01.05.2017. ĐARDINI NAKSOS – VULKAN ETNA – OUTLET – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izlet za Etnu (3.340 m) – najveći i jedini živi vulkan u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne odlazak u najpoznatiji outlet na Siciliji koji čini sklop preko 100 radnji poznatih svetskih brendova, koje nude i do 70% popusta. Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima i kafićima, deca se mogu zabaviti u brojnim  igraonicama. Nakon obilaska Outleta povratak u Đardini Naksos. Noćenje

 1. dan 02.05.2017. ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

 1. dan 03.05.2017. ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativne izleta do sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u Đardini Naksos. U poslepodnevnim časovima transfer na aerodrom u Kataniji. Očekivano vreme poletanja aviona u 18:00h . Let JU 3435. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 19:55h.

(Kraj usluga)

Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis

Termin putovanja Hotel

Ukupna cena

po osobi

Dan rada

29.04. – 03.05.2017.

PORTO AZZURO 3* 389 € ND 429 € PP
VILLA ATHENA 3* 399 €  PP
BAIA DEGLI DEI 3* 439 €  PP
SPORTING BAIA 4* 439 €  PP
HILTON 4* 599 €  ND
LEGENDA:

·         ND noćenje sa doručkom

·         PP – polupansion (noćenje sa doručkom i večerom)

NAPOMENE:

·      Cene iz tabele su po osobi u evrima

·      Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate

·      Putnici mogu da se odluče za vrstu usluge samo prilikom rezervacije aranžmana

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Katanija – Beograd
 • smeštaj na Siciliji (4 noćenja sa doručkom ili polupansionom – doručak: kontinentalni švedski sto, večera: meni ) u hotelu sa 3* ili 4* (prema tabeli u programu putovanja) u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • troškove aerodromskih taksi 45€ (odrasli i deca od 2 – 12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama (cena je data na dan objavljivanja programa). Ukupna cena aerodromskih taksi obuhvata takse na beogradskom aerodromu i aerodromu u Kataniji
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) –5 € (osobe od 19 – 69 god.), 3 € (deca od 0 meseci – 18 god.), 10 € (osobe od 70 – 84 god.) PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 5 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Taormina – 15 € odrasli /10 € deca
 • Siracuza – 45 € odrasli / 35 € deca
 • Vulkan Etna i outlet – 45 € odrasli / 30 € deca
 • Palermo i Monreale – 55 € odrasli /40 € deca
 • Sicilijanska sela – 25 € odrasli /20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova     rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po
lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-
partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 

 • Hotel Porto Azzuro 3* – 115 €
 • Hotel Villa Athena 3* – 110 €
 • Hotel Baia Degli Dei 3* – 80 €
 • Hotel Sporting Baia 4* – 125 €
 • Hotel Hilton 4* – 210 €

POPUSTI: 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% ( U hotelu Porto Azzuro ne postoji mogućnost 1/2+1 soba)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotelado popune mesta:

PORTO AZZURO 3*

Hotel se nalazi u mestu Đardini Naksos, oko 200 m od plaže. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, minibar i balkon. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion. Doručak – švedski sto, večera – meni.

VILLA ATHENA 3* www.hotelsportingbaia.com

Hotel se  nalazi se u centu mesta Đardini Naksos, oko 30 m od plaže i čini celinu sa hotelom Sporting Baia 4*. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo, terasu, TV, klima uređaj. Usluga: polupansion, doručak –švedski sto, večera – meni. Obroci se služe u hotelu Sporting Baia 4* koji je odmah pored hotela Villa Athena.

BAIA DEGLI DEI 3* http://www.hotelbaiadeglidei.it/

Hotel se nalazi na glavnoj šetalačkoj zoni, u delu Đardini Naksosa koji se zove Recanati. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon. Nemaju sve sobe balkon. Usluga – polupansion, doručak –švedski sto, večera – meni.

SPORTING BAIA 4* www.hotelsportingbaia.com

Hotel se nalazi se na samoj plaži, na glavnom šetalištu. Poseduje restoran, bar, lift, internet uz doplatu na recepciji hotela i parking.

Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj i balkon.Usluga: Usluga: polupansion, doručak –švedski sto, večera – meni.

HILTON GIARDINI 4* http://hilton-giardini-naxos.giardini-naxos.hotels-sicily.net/

Hotel se nalazi na glavnom šetalištu, u delu Đardinija koji se zove Recanati. Poseduje restoran, bar, spa centar, teretanu, otovreni bazen. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV , telefon, mini bar, klima uređaj i balkon. Usluga noćenje sa doručkom, doručak kontinentalni švedski sto.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 GRAD MESTO POLASKA CENA POVRATNOG TRANSFERA
SUBOTICA  parking kod radničkog univerziteta 25 EUR
NOVI SAD parking kod železničke stanice 15 EUR


NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA
:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja – prilikom prijave dostavljan se skenirana prva stranica pasoša

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…

OPŠTE NAPOMENE:                      

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novc

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 120 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Cenovnik za Siciliju avio br.3 od 27.01.2017.