USKRS 2018 U LISABONU

Lisabon, glavni grad Portugalije, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvoždja.  Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj borj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada.  Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U sarom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dođe u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Na jedan sat od Lisabona, nalazi se gradić Fatma, gde se 1917. godine trojici malih pastira ukazala Bogorodica, pa je mesto postalo jedno od najpoznatijih pokloničkih mesta. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrecene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA    29.03. – 03.04.2018.

1.Dan 29.03.2018. BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 14:45 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Minhenu, u 16:45 časova. Poletanje iz Minhena 19:55 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 21:30 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje.

2.Dan 30.03.2018. – LISABON

Doručak. U 09:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: : Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan 31.03.2018. – LISABON–SINTRA–CABO DA ROCA–KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama) – LISABON

Doručak. Mogućnost poludnevnog  fakultativnog odlaska u Sintru u 09:00h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

4.Dan 01.04.2018. –LISABON – USKRS

Doručak. INDIVIDUALNI PROGRAM I UŽIVANJE U USKRŠNJIM PRAZNICIMA. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.

5.Dan 02.04.2018. LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOS – LISABON

Doručak. Mogućnost organizacije fakultataivnog izleta 08:00h. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

6.Dan 03.04.2018. LISABON – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela u 10:00 časova. Napuštanje hotela i transfer do aerodorma u 13:30 časova. Let za Beograd u 16:10 čadsova po lokalnom vremenu sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak u Beograd u 23:45 časova. Kraj programa.

Smeštaj u  1/2, 1/2+1 sobama

Hotel VIP SUITES DO MARQUES 4*, Lisbon

TOP PONUDA

369 eur

Doplata za 1/1 – 150 eur

Top ponuda važi do popune raspoloživih mesta na letovima.

Redovna cena 385 eura, sa doplatom za AP takse!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Lufthasa sa presedanjem u Frankfurtu; Smeštaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa doručkom u Lisabonu; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom; Turistički obilazak Lisabona u pratnji vodiča; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Transferi prema programu; Organizacija aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Deo aerodromskih taksi u iznosu od 144 eura koje su podložne manjim promenama do polaska; Doplata za boravišnu taksu u iznosu 6 eura po osobi za sve vreme boravka – plaća se na licu mesta u hotelu; Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Putno zdarvstveno osiguranje (možete kupiti u agenciji, po ceni od 121 dinara po osobi po danu); Sve programom nepomenute usluge.

Fakultativne izlete:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais  – 45 eura / Poseta Pena Palace doplata 20 eura za ulaznicu i lokalnog vodiča prilikom razgledanja.

Batalha (sa uključenim ulaskom u manastir Batalha), Nazare, Obidos – 60 eura;

Fado veče u restoranu sa muzikom – 50 eura. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert). *Prijave i plaćanje za izlete u agenciji, prilikom isplate aranžmana. Minimum 15  putnika.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 30% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Rok za prijavu 01.03.2018. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika. 

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“, Cenovinik broj 1

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA  Kompas tourism&travel      USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!        

Novi Sad, 20.08.2017.