AUSTRIJA DAN ZALJUBLJENIH 2020

GRAZ – HALLSTAT – SALZBURG – BEČ

14.02. – 18.02.2020.

1.DAN 14.02.2020. NOVI SAD – GRAC

Polazak autobusa iz Novog Sada u 20,00 sati sa parkinga  kod Lokomotiv. Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Arene u 21,30 sati.  Direktna vožnja preko Hrvatske i Slovenije za Grac sa usputnim pauzama za odmora i osveženje.

 1. DAN 15.02.2020. GRAC – HALŠTAT – SALCBURG

Dolazak u Graz u  ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na granicama. Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graca je upisano na UNESCO popis mesta svetske baštine.  Po dolasku, razgledanje grada: staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus…Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualno razgledanje i opuštanje u mnogobrojnim kafićima Graca.  Nastavak putovanja pokraj jednog od najlepših jezera Austrije Volfgangsee-a do Hallstat-a. Gradić je jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije. Mesto je uvršteno u Uneskovu listu svetske baštine od 1997. godine. Grad je okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. Dolazak u Salzburg predvidjen je u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN 16.02.2020. SALCBURG – BEČ

Doručak. Salcburg leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a ima i mnoštvo drugih atrakcija. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Polazak za Beč  u 16,00 sati. Po dolasku u Beč smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. dan 17.02.2020. BEČ – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. U 09:00 časova odlazak na panoramsko I pešačko razgledanje grada: Ring sa znamenitostima, Opera, Parlament, Rathaus, Trg Marije Terezije sa muzejima, Hofburg, Katedrala Svetog Stefana, Saher hotel… Slobodno vreme za individualni program u Beču. U 15:00 časova polazak za Srbiju uz kraće zadržavanje u Outlet Centru Parndorf. Direktna noćna vožnja do Srbije sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja carinskih formalnosti.

 1. dan 18.02.2020. …. NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak na odredišna mesta u toku prepodneva u zavisnosti od uslova nagraničnim prelazima

  MINIMUM: 45 OSOBA

Smeštaj u Salzburgu i Beču, u 1/2 sobama ili u 1/2 +1 sobama, sa uslugom 2 noćenja sa doručkom

 

Cena aranžmana po osobi
Plativo u dinarskoj protivvrednosti srednjem kursu NBS na dan uplate

129 €

Doplata za 1/1 – 60  €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u hotelima sa 4* u dvokrevetnim sobama sa na bazi 2 noćenja sa doručkom;
 • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Boravišna taksa koja se plaća u hotelu na licu mesta na recepciji;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji po ceni od 125 dinara po osobi po danu;
 • Individualni troškovi i ulaznice;
 • Sve programom nepomenute usluge.

 

Predlog hotela: (hotel je informativnog karaktera i tačan naziv ce biti poznat 2 nedelje pre početka putovanja u zavisnosti od broja prijavljenih putnika i popunjenosti samog hotela).

Hotel Salcburg: AUSTRIA TREND SALZBURG WEST 4* https://www.austria-trend.at/de/hotels/salzburg-west

Hotel Beč: HOTEL ARION AIRPORT 4*  https://arion-airporthotel.com/de/hotel/

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Kalkulacija je radjena na bazi minimum 45 plativih putnika u autbusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre pocetka putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje „Milenijum osiguranje“.    Program Dan zaljubljenih – Austria je zaveden pod rednim brojem 49 u knjizi evidencije programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019                                   Program broj  1  /  Cenovnik br. 1 od 21.11.2019.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 21.11.2019.