DAN PRIMIRJA MADRID

08.11. – 12.11.2019.

Korida, šoping, Real Madrid, Velaskez i još mnogo toga može da se vidi u španskoj prestonici. Ogroman grad, prepun fascinantnih spomenika, bogatih muzeja, poznatih trgova, elegantne arhitekture.

Nekad glavni grad prekookeanske imperije, a danas Kraljevine Španije, Madrid je bio i ostao jedna od najvećih evropskih metropola. Ne samo zbog svojih velelepnih građevina i burne istorije, nego i zbog sadržajnog kulturnog života koji odlikuju autentični kastiljanski duh i kosmopolitski nemir. Još od 1561., kada je postao prestonica proglasom kralja Filipa II, u njemu su se gradile raskošne palate, monumentalna zdanja i prostrani parkovi.

1.Dan 08.11.2019. – BEOGRAD – MADRID

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta u 54:00h. Let Madrid kompanijom Lufthansa sa presedanjem u Frankfurtu u 07:00 časova. Planirani dolazak u Madrid je u 15:30 časova po redu letenja. Po dolasku transfer do hotela uz poludnevno (3 sata) razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine, crkve, palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plasa Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu… Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualni program. Noćenje.

2.Dan 09.11.2019. MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen–Bornemisza…). Muzej Prado najpoznatiji je španski muzej, kao i jedan od najboljih svetskih muzeja takve vrste. Poseduje impozantnu kolekciju umetnina – više od 4000 slika španskih umetnika, preko 2000 dela flamanskih i italijanskih slikara, više od 300 slika francuskih umetnika, a tu su i brojna druga vrhunska dela slikarske umetnosti. Ptedlažemo da posetite i Kraljevsku palatu Real (Palacio Real) koja je izgrađena 1738. godine na mestu nekadašnjeg mavarskog utvrđenja koje je uništeno u požaru nekoliko godina ranije. Ova impresivna zgrada, po mnogima jedna od najlepših u Evropi, predstavlja nekadašnju rezidenciju španskih burbonskih vladara. Pored njene elegantne arhitekture, moguće je zaviriti i u unutrašnjost gde će Vas impresionirati bogato opremljene i ukrašene sobe sa originalnim nameštajem. Noćenje.

  1. Dan 10.11.2019. MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.Dan 11.11.2019. MADRID

Dorzučak. Za zainteresovane putnike možemo organizovati fakultataivni izlet u Toledo. To je pre svega grad prebogate istorije. Sveti grad, Imperijalni grad, Grad triju kultura… dug je popis naziva, što samo odražava kulturno bogatstvo ovog mesta. Brežuljci Toleda s tri su strane okruženi rekom Tejo. Krajolikom dominiraju Alcazar, prva četvorougaona tvrđava sa tornjevima na svakom uglu, i impozantna Katedrala, posebno lepa po noći, zbog odličnog osvetljenja. To je, po veličini, druga katedrala u Španiji, odmah nakon one u Sevilji, a gradila se gotovo tri veka.  U njoj možete pronaći dela nekih velikih umetnika, kao što su Goja i El Greco. Hodajući uskim ulicama Toleda zaista možete osetiti duh nekih davnih vremena, mističnost Svetoga grada. Ovaj naziv grad duguje tome što su ga osvajale i nastanjivale tri kulture – hršćani, muslimani (Mavari) i jevreji. Povratak u Madrid. Slobodno vreme. Noćenje.

5.Dan 12.11.2019. MADRID – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer je planiran u 13:30 časova. Let za Beograd kompanijom Lufthansa sa resedanjem u Frankfurtu u 16:55 časova. Sletanje po redu letenja u 23:40 časova.

Smeštaj u  ½ sobama ili u dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

 

Hotel Puerta de Toledo 3*, ili sličan
https://www.hotelpuertadetoledo.com/#

539€

Doplata za 1/1 sobu 160 eur

Ponuđeni hotel je informativnog karaktera, a tačno naziv hotela će se znati najkasnije 10 dana pre početka putovanja u zavisnosti od vremena prijave, broja prijavljenih putnika i popunjenosti kapaciteta u samom hotelu.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Madrid -Beograd kompanijom Lufthansa sa uključenim svim taksama koje su podložne promeni do dana polaska. Trenurtno su takse 100 eur  (agencija zadržava pravo promene i korekcije cene aranžmana ukoliko dođe do povećanja taksi); Smeštaj u hotelu 3* u Madridu, na bazi 4 noćenja sa doručkom; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom sa poludnevnim panoramskim i pešačkim razgledanjem grada (do 3 sata); Turistički obilazak Madrida i Toleda u pratnji vodiča; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Transferi prema programu.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Putno zdarvstveno osiguranje (možete kupiti u agenciji, po ceni od 121 dinara po osobi po danu); Boravišne takse u hotelima koje se plaćaju na licu mesta prilikom prijave u hotel; Fakultativni izelt za Toledo; Sve programom nepomenute usluge.

Fakultataivn izlet: Toledo – cena izleta sa uključenim transferom, panoramskim/pešačkim razgledanjem grada i vodičem – 60 eura. *Prijave za izlete se vrše u  agenciji, prilikom sklapanja ugovora. Uplate se vrše takođe u agenciji prilikom ispalte aranžmana. Za realizaciju svakog izleta potrebno je da se prijavi minimum 15 plativih putnika.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. VAŽNA NAPOMENA: Agencija ne snosi bilo kakvu odgovornost u slučaju promene reda letenja avio kompanije, kao i u slučaju eventualnog strajka i obustavljanja letova. U tom slučaju je avio kompanija odgovorna za sprovođenje i realizaciju letova. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Rok za prijavu 10.09.2019. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika.

U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete, osiguravajuće 
kompanije „MILLENIUM “, Licenca 207/2010    Cenovinik broj 1
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPASTOURISM&TRAVEL“, USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!    
Novi Sad, 01.07.2019.