DOČEK NOVE GODINE 2020 NA BLEDU

LJUBLJANA-TRST-PORTOROŽ-PIRAN-BLED-KLAGENFURT    

  PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 5 DANA 2 NOĆI od 29.12.2019. do 02.01.2020. 

Program putovanja:

1.DAN putovanja (nedelja 29.12.2019.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Novog Sada u 20:30 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod robne kuće Emezzeta na Bežanijskoj kosi  u 22:00 h.  Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  1. DAN (ponedeljak 30.12.) LJUBLJANA – LEŠĆE

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i panoramsko razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova. Nakon posete Ljubljani, Nastavak putovanja prema Lešću – mestu koje se nalazi u blizini Bleda i smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan  za odmor ili šetnju kroz  jedno od najranije pomenutih naselja u regionu , prvi put se pominje jos 1004 god. zajedno sa Bledom i Bohinjom. U središtu starog grada se nalazi crkva Uspenja Bogorodice sa ostacima fresaka iz 14.veka koja je originalno bila gotička, a u 17. veku je pretvorena u baroknu. Večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

  1. DAN (utorak 31.12.) LEŠĆE – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – DOČEK NA BLEDU – LEŠĆE

DORUČAK. Slobodan dan ili fakultativni, celodnevni izlet do Jadranske obale: po dolasku u Trst, razgledanje grada: Kanal Grande – Ponte Rosso – srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona i Svetog Trojstva – trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture… slobodno vreme. Nastavak putovanja pema Portorožu, poznatom mondenskom letovalištu i Piranu , starom gradu kog krasi Tartinijev trg, a čiji će Vas ambijent vratiti u neka stara, romantična vremena.  Polazak iz Pirana je oko  19h. Povratak u hotel u Lešću. Večera u hotelu uz doplatu i kraće slobodno vreme za pripreme za najveseliju noć u godini. Doček Nove 2020. na Bledu uz  vatromet u ponoć. Organizovan povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN (ponedeljak 1. 1.) LEŠĆE – KLAGENFURT & BLED– SRBIJA

DORUČAK. Slobodan dan u Lešću ili fakultativni izlet u Klagenfurt i poseta  Bledu uz kafu i poznatu bledsku krempitu. Polazak za Srbiju (oko 18:00h). Noćna  vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti…

  1. 5. DAN (utorak 2. 1.2020. ) BEOGRAD I NOVI SAD

…Očekivani dolazak u Beograd i Novi Sad na mesta polaska je u ranim jutarnjim satima, a u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova.  Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZRAŽENA U €

Hotel KREK 3* Lešće (Bled)

http://www.hotel.krek.si/en/

115€

PROGRAM BROJ 2                                         doplata za jednokrevetnu sobu iznosi  35€

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelu Krek 3* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu), lokalnu turističku taksu, usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi). (preporučuje se za putovanja u zemlje EU jer u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU a eventualne posledice nastale iz ovog razloga su isključiva odgovornost putnika),  troškove fakultativnih izleta: Trst, Portorož i Piran 30€, Klagenfurt & Bled 15€; (neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), doplata za polupansion 25€ po osobi i uključuje dve samoposlužne večere tzv. „švedski sto“ za koje se prijavljuje prilikom rezervacije aranžmana, a plaća predstavniku agencije na licu mesta, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • 50€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana NAJKASNIJE 10 dana pre polaska na put. Peilikom prijave dostavlja se skenirana prva stranica važećeg pasoša.

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                                                  Cenovnik br. 42 od 13.11.2019.

Hotel KREK 3** www.hotel.krek.si/en/

Hotel se nalazi u mestu Lešće , opština Radovljica , 4 km udaljeno od Bleda. Posluje u okviru kompanije Krek Ribno D.O.O.Sve sobe su sa TWC, fenom, SAT TV i sefom . Gostima hotela je na raspolaganju a la carte restoran,  WiFi internet , većina soba ima balkon . Udaljenost od Ljubljane je oko 50 km, od Klagenfurta oko 65 km, a od Bleda oko 4 km.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA