4th Congress of the European

Academy of Neurology

LISABON 15. –

U ime Evropske akademije za neurologiju i Portugalskog društva za neurologiju, sa zadovoljstvom vas pozivamo na IV Kongres Evropske akademije za neurologiju (EAN) koji se održava u Lisabonu, od 16. do 19. juna 2018.
Sveobuhvatna tema za Lisabonski kongres biće “Neurogenetika”. Dijagnoza i lečenje sve više koriste genetičke metode i jedna od svrha kongresa je da istakne klinički korisne aspekte genetske medicine u neurologiji. Ali kao i uvek, predstaviće se napredak u svim oblastima neurologije, a učesnici će biti obavešteni o najnovijim događajima i novostima u kliničkoj neurologiji.

PROGRAM PUTOVANJA,  15.06. – 21.06.2018.

1.Dan 15.06.2018. BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 07:20 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Cirihu, u 09:20 časova kompanijom Swiss Airlines. Poletanje iz Ciriha u 12:00 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 13:50 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela uz panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Smeštaj u hotel oko 18:00 časova. Noćenje.

2.Dan 16.06.2018. – LISABON

Doručak. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. Individualni odlazak na otvaranje kongresa. KONGRESNI PROGRAM. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan 17.06.2018. – LISABON

Doručak.KONGRESNI PROGRAM. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče predlažemo odlazak na čuveno Fado veče u boemskom kraju Lisabona. Noćenje.

4.Dan 18.06.2018. –LISABON– SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama) – LISABON

Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati celodnevni fakultativni izlet u Sintru sa polaskom u 08:30h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 45 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.Dan 19.06.2018. – LISABON – BATALJA – KOIMBRA – PORTO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Porto u 08:00 časova. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do manastira Batalja. Predviđen je fakultataivni ulazak. Ovde ćete posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perIodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. nastavak putovanja do univerzitetskog grada Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri.  Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Dolazak u Porto planiran je u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6.Dan 20.06.2018. – PORTO

Doručak. Sledi razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i crvenim stepeništem. Priča se da je upravo ta radnja inspirisala određenu scenografiju za Harija Potera. Potom je planirana fakultataivna degustacija vina u čuvenoj vinskoj regiji Vila Nova de Gaia. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.Dan 21.06.2018. – PORTO – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Portu do transfera na aerodrom. Planirani transfer je iz hotela u 13:30 časova. Let za Beograd je preko Frankfurta u 16:10 časova. Sletanje u Beograd je u 23:40 po redu letenja.

Smeštaj u  ½ sobama

Ili 1/2 +1

Hotel 3*, Lisabon – 4 bb usluga

Hotel 3*, Porto – 2 bb usluga

499eur

Doplata za 1/1 – 169eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Porto-Beograd kompanijom Swiss/Lufthasa sa presedanjem u Cirihu i Frankfurtu; Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na bazi 4 noćenja sa doručkom u Lisabonu i 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Portu; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom; Transfer Lisabon-Porto sa obilaskom Batalje i Koimbre; Turistički obilazak Porta i Lisabona u pratnji vodiča; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Transferi prema programu.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Deo aerodromskih taksi u iznosu od 144 eura koje su podložne manjim promenama do polaska; KOTIZACIJA ZA KONGRES; Boravišne takse u izosu od 6 eur po aranžmanu i plaćaju se na recepciji hotela; Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; PutnoUlaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Putno zdarvstveno osiguranje;Sve programom nepomenute usluge.

KOTIZACIJA ZA KONGRES:       https://www.ean.org/lisbon2018/Register

Fakultataivne izlete:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais  – 40 eura ; Poseta Pena Palata doplata 17 eura za ulaznicu i lokalnog vodiča prilikom razgledanja.

Batalja manastir15 eura ulaznica i obilazak manastirskog kompleksa – minimum 15 putnika!

Univerzitet Koimbra ( ulaznica sa obilaskom)  – 15 eura po osobi.

Degustacija vina u Portu10 eura (ulaznica obuhvata prevoz, degustaciju 2 vrste porto vina i razgledanje podruma)

Fado veče u restoranu sa muzikom – 55 eura. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert).

*Prijave i plaćanje za izlete u agenciji, prilikom isplate aranžmana. Minimum 15  putnika.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 30% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Rok za prijavu 15.04.2018. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Aranžman je rađen na bazi minimum 25 platežnih putnika. 

U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.

Organizator poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“, Cenovinik broj 1

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA, USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!        Novi Sad, 09.09.2017.