IZRAEL I JORDAN  FEBRUAR 2020

PUTOVANJE OD  05. DO 12. FEBRUARA 2020.

SVI IZLETI SU ULJUČENI U CENU

TEL AVIV |  JAFA | HAIFA | CEZAREA | VITLEJEM | GALILEA | GORA  BLAŽENSTVA  | NAZARET | KANA | JERUSALIM | PLANINA NEBO |  MADABA  |  MRTVO MORE  |  PETRA | ADŽLUN | DŽERAŠ | AMAN

Putovanje u Izrael i Jordan je putovanje u drevni svet  Bliskog istoka, gde se na nestvaran način  prepliću istorija, tri religije, razne kulture, savremeni način života i tradicija. Naša priča počinje u “Svetoj zemlji” sa starim lučkim gradom Jafom odakle  je izrastao  moderni i  pulsirajući Tel Aviv i gde ćemo proći putevima Isusa Hrista od rođenja do stradanja a završava u Kraljevini Jordan sa mističnom Petrom – sedmim svetskim čudom, najslanijem morem na svetu, drevnim gradovima i nadasve, vedim i dobronamernim ljudima.

 

U CENU PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U UKLJUČENO:

IZLETI  – POLUPANSION – AVIONSKI PREVOZ SA SVIM TAKSAMA – HOTEL –  TRANSFERI  – RAZGLEDANJA – LOKALNI VODIČI  I   PRATILAC PUTOVANJA

PROMO CENA

 

05. februar 2020.

HOTEL  3*

1.199 €

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 250 €; broj jednokrevetnih soba je organičen.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (sreda 05.02.2020.) BEOGRAD – ATINA -TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na beogradskom aerodromu kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 14:35h, sletanje na atinski aerodrom je u 17:20h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 22:50h…

2.DAN (četvrtak 06.02.) TEL AVIV – JAFA-CEZAREA – HAIFA – VITLEJEM

..Dolazak u Tel Aviv  u 00:50h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Kratak odmor i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

3.DAN (petak 07.02.) VITLEJEM – GALILEJA – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN-                             -MAGDALA – NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  – VITLEJEM

Doručak. Polazak prema Galileji gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret – mesto Isusove mladosti sa pravoslavnom crkvom Svetog Gavrila gde je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i  hramom Bagoveštenja, najvećim hrišćanskmi hramom u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino, a dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom crkvi Hristovog rođenja, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje

4.DAN (subota 08.02.) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI

 JERUSALIM- VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  –  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu –  crkva Svete Ane i Betesda – stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima – Via Dolorosa, Put tuge – hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (nedelja 09.02.) VITLEJEM  – PLANINA NEBO – MADABA – MRTVO MORE

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do graničnog prelaza između Izraela i Jordana. Dolazak u Jordan i poseta planini Nebo gde je sahranjen Mojsije.  U nastavku putovanja, obilazimo Madabu – „grad mozaika“ sa crkvom svetog Đorđa  u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Dolazak na Mrtvo More,  najslanije more na svetu. Smeštaj u hotel na Mrtvom Moru. Večera i noćenje.

6.DAN (ponedeljak 10.02.) MRTVO MORE – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela i celodnevna poseta Petri, mističnom gradu isklesanom u visokim, crvenim stenama koji su sagradili stari Nabatejci, drevni gospodari Jordana iz predrimskog doba. Do Riznice, najpoznatijeg dela Petre, stiže se  na konjima kroz uski prolaz Sik (kanjon), okružen bajkovitim liticama. Smeštaj u hotel u Petri. Večera i noćenje.

7.DAN (utorak 11.02.) PETRA – ADŽLUN & DŽERAŠ – AMAN

Doručak. Odjava iz hotela u Petri. Nastavak putovanja prema Adžlunu, jednom od najvažnijih prirodnih i istorijskih lokaliteta na Bliskom Istoku i Džerašu – najbolje očuvanom gradu iz starorimskog perioda, a koji je vekovima bio skriven u pesku. Krase ga popločane ulice, hramovi, teatri, fontane…Ostatak dana se obilazi Aman, glavni grad Kraljevine Jordan, fascinantni grad kontrasta – jedinstvene mešavine modernog i tradicionalnog s brojnim antičkim ostacima, idealno smešten između pustinje i plodne doline. Smeštaj u hotel u Amanu  i slobodno vreme. Večera i noćenje. U kasnim noćnim satima odjava iz hotela i transfer do aerodroma….

8.DAN (sreda 12.02.) AMAN – ATINA  – BEOGRAD

Let A3941 u 03:15h (po lokalnom vremenu)  i sletanje u Atinu u 06:00h. Nastavak leta iz Atine za Beograd letom A3976 u 13:10h i očekivano sletanje na beogradski aerodrom je u  13:50h po lokalnom vremenu a prema aktuelnom redu letenja. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

Avionski prevoz na direktnoj liniji Beograd – Tel Aviv – Aman – Beograd kompanije Aegean Airlines,  sve aerodromske takse koje na dan objavljivanja programa iznose 143€ i podložne su promenama, smeštaj na bazi 7 noćenja na bazi polupansiona, usluga je samoposlužna tzv. „švedski sto“ (osim u Tel Avivu gde je usluga noćenje sa doručkom) i „lanč paket“ na dan odlaska  u hotelima sa 3* u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, sve transfere modernim, turističkim autobusima, 800 m dugo jahanje konjima u Petri od visitor centra do Al Siq-a,  izlete, takse i ulaznice prema programu putovanja (osim granične takse), troškove jordanske vize, usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnih vodiča na engleskom jeziku, organizacione troškove u celini.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje se preporučuje putnicima (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 1935 dinara po osobi).
  • Graničnu taksa na prelazu iz Izraela u Jordan oko 20 USD koja se plaća predstavniku agencije na licu mesta
  • Napojnice ( obavezne i uobičajene u ovom delu sveta za vozače, lokalne vodiče iIi “horse boys” u Petri koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta, oko 5€ dnevno po osobi)
  • Vožnja brodom na Galilejskom jezeru
  • Doplata za ručkove na lokalitetima u iznosu od 115€ (tri u Izraelu I četiri u Jordanu, piće uz obroke nije obuhvaćeno  cenom)
  • Sve ostale nepomenute usluge i individualni troškovi putnika

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

120 € prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje. Prijava se vrši pismenim putem uz dostavljenu skeniranu prvu stranicu važećeg pasoša.

Pasoš mora imati važnost najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

SVI PRIJAVLJENI PUTNICI SU U OBAVEZI DA PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA DOSTAVE KOPIJU SVOJE PUTNE ISPRAVE.

ROK ZA PRIJAVU JE DO POPUNE MESTA.

Smeštaj je obezbeđen u hotelima sa 3* u Izraelu i Jordanu. Sve sobe su standardno opremljene sa TWC, TV. Gostima je u svim hotelima na raspolaganju restoran gde se služe obroci i WiFi.

Napomena: Organizator putovanja KOMPAS tourism & travel zadržava pravo smestiti grupu u slične hotele iste ili više kategorije .

 

MESTO

HOTEL

WEB ADRESA

 

Tel Aviv Seanet https://www.seanethotel.com/
Vitlejem Ararat http://www.ararat-hotel.com/
Mrtvo More Ramada Hotel http://www.ramadaresortdeadsea.com/
Petra Edom Hotel https://www.edomhotel.com/
Aman Al Fanar http://www.alfanarpalacehotel.com/

 

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                               Cenovnik br. 1 od 11.09.2019.

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 plativih putnika.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.