LISABON  OKTOBAR 2020

PROGRAM PUTOVANJA AVIONOM,  14.10. – 18.10.2020.

 

Praznik svetog Antuna okuplja na hiljade ljudi u noći 12. Juna. Na ulicama Lisabona možete da uživate jedući sardine sa roštilja, pijete jedinstveno vino na svetu – zeleno vino, uživate u mirisima i ukusima portugalske kuhinje, a sve to upotpunjeno živopisnim bojama i dekoracijama koje ukrašavaju ceo grad.  Alfama, Castelo, Bica, Bairro Alto i Madragoa daleko su najpopularnija područja za ulične žurke u Lisabonu. Takođe moćićete da prisustvujete i šarenoj paradi posvećenoj Svetom Antunu duž Avenide da Liberdade.  Prepustite se čarima Lisabona!

1.Dan 14.10.2020. BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 04:30 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Minhenu, u 06:30 časova kompanijom Lufthansa. Poletanje iz Minhena u 11:20 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 13:30 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela uz panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Smeštaj u hotel oko 18:00 časova. Noćenje.

2.Dan 15.10.2020. – LISABON

Doručak. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti. Predlažemo da posetite čuveni Lisabonski okeanarijum i da se vozite žičarom iznad reke Težo, gde ćete imati priliku da uživate u fantastičnom pogledu na najveći most preko reke Težo most Vasko de Gama, dužine 17,5km. Povratak u hortel. Noćenje.

3.Dan 16.10.2020. – LISABON

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultataivni odlazak gradskim prevozom do grada Kasiljaš i poseta svetilištu Hrista Kralja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče predlažemo odlazak na čuveno Fado veče u boemskom kraju Lisabona. Noćenje.

4.Dan 17.10.2020. –LISABON

Doručak. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati celodnevni fakultativni izlet u Sintru sa polaskom u 08:30h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 45 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja 14.-18.10.2020. i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Poseta kraljevskoj palati u centru starog grada – Royal Place. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  5.Dan 18.10.2020. – LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Lisabonu do transfera na aerodrom. Planirani transfer je iz hotela u  13:30 časova. Let za Beograd je preko Frankfurta u 16:10 časova. Sletanje u Beograd je u 23:35 po redu letenja.

Smeštaj u  1/2 sobama

Ili 1/2 +1 (pomoćni)

Hotel Amazonia Lisboa 3* Lisabon (ili slican)

http://www.amazoniahoteis.com/Lisboa/Index_en#inicio

HOTEL ĆE BITI POZNAT NAKON NORMALIZACIJE PUTOVANJA I OTVARANJA TURISTIČKE SEZONE U PORTUGALU

639eur

Doplata za 1/1 – 210eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon- Beograd kompanijom Lufthansa sa presedanjem u Minhenu i Frankfurtu sa aerodromskim taksama koje su podložne promenama i agencija zadržava pravo korekcije istih ukoliko do toga dođe (trenutne takse su 144 eur); Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na bazi 4 noćenja sa doručkom u Lisabonu; Transferi aerodrom-hotel-aerodrom; Turistički obilazak Lisabona u pratnji vodiča; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno; Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku; Usluge pratioca grupe iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Transferi prema programu.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Boravisne takse u izosu od 2 eur po osobi i danu i placaju se na raecepciji hotela; Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu; Troškovi gradskog prevoza u Lisabonu; Putno zdarvstveno osiguranje (možete kupiti u KOMPASU, po ceni od 125 dinara po osobi po danu); Fakultativni program; Sve programom nepomenute usluge.

Fakultataivne izlete:

Sintra, Cabo da Roca, Caskais  – 45 eura ; Poseta Kraljevskoj Palati – 15 eura (ukljucuje ulaznicu i vodica).

Fado veče u restoranu sa muzikom – 55 eura. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert).

*Prijave i plaćanje za izlete u agenciji KOMPAS, prilikom isplate aranžmana. Minimum 20  putnika.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja. Postoji mogućnost plaćanja čekovima na dve rate od završetka putovanja, kao i platnim karticama Banke Intesa na 9 jednakim mesečnih rata bez kamate i uvećanja isključiv u agneciji Kompas u poslovnicama u Novom Sadu i Beogradu. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. VAŽNA NAPOMENA: Agencija ne snosi bilo kakvu odgovornost u slučaju promene reda letenja avio kompanije, kao i u slučaju eventualnog strajka i obustavljanja letova. U tom slučaju je avio kompanija odgovorna za sprovođenje i realizaciju letova. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. Takođe agencija ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju da je putnoa isprava-pasoš nevažeća ili istekla. Pasoš mora da važi minimum 6 meseci od završetka putovanja.

Rok za prijavu 15.08.2020. Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i promene hotela (usled objektivnih novonastalih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika. 

U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Cenovinik broj 2, 21.04.2020.