Bog i ljudi, priroda i umetnost ovde su zajedno, stvorivši tako savršeno mesto vredno svake posete”. Istanbul, nekada poznat kao glavni grad glavnih gradova, ima mnogo karakteristika koje ga čine jedinstvenim u svetu. To je jedini grad u svetu koji se prostire na dva kontinenta, i jedini koji je bio prestonica dve imperije, jedne za drugom – hrišćanske i islamske. Nekada prestonica Osmanske imperije, Istanbul je danas poslovni, istorijski i kulturni centar Turske.

Istanbul je domaćin i prestižnog međunarodnogsajma kozmetike BEAUTY EURASIA 2019. Na sajmu se mogu videti inovativniproizvodi iz oblasti kozmetike, farmacije, kao i veliki broj proizvoda koji susastavni deo ove industriske grane, mašine za pakovanje, mašine za prizvodnjukozmetike, ambalaža kao i veliki broj kompanija koje se zanimavaju marketing uslugam u ovoj sferi. Na samom sajmu se organizuju različiti forumu gde izlagači mogi prezentovati najnovije proizvode iz oblasti kozmetike, farmacijei modne frizure.

PROGRAM PUTOVANJA AUTOBUSOM:

1. dan            (19.06.2019.)   NOVI SAD – BEOGRAD…

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici u 15:45 časova. Polazak iz Beograda sa parkinga centra Sava (savska strana) u 17:00 časova. Noćna vožnjaza Istanbul preko Bugarske sa usputnim pauzama radi kraćeg odmora i obavljanjagraničnih formalnosti.

2. dan            (20.06.2019.)   …ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: staro gradsko jezgro gde se nalaze Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija i Palata Topkapi; bulevar Ataturk, džamija Sultana Veličanstvenog, džamija Mehmed paše Sokolovića, Misirli čaršija, železnička stanica Sirkedži (stanica Orijent ekspresa), prelazak preko Zlatnog roga  preko mosta Galata, trg Taksim, Dolmabahče palata… Prelazak na azijsku stranu Istanbula, preko mosta na Bosforu. Vožnja obalom Bosfora i povratak u evropski deo grada Smeštaj u hotel i odmor.  Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan            (21.06.2019.)   ISTANBULDoručak.SAJAMSKI PROGRAM. Pre podne fakultativni izlet autobusom i pešice: AjaSofija, Plava Džamija, palata Topkapi. Obilazak Aja Sofije, crkve Sv. Mudrosti,jdenog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih na svetu nemerljivearhitektonske i umetničke vrednosti. Posvećena je Hristu, kao personifikacijiBožije mudrosti. Za vreme svog viševekovnog postojanja bila je crkva, džamija imuzej. Potom je planiran obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mestupalate cara Konstantine, poznate u svetu pod nazivom Plava džamija zbogjedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20,000 keramičkih pločica sa motivomcveta lale u pedesetak varijanti. Džamija ima šest minareta. Poseta palatiTopkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgrađenoj na jednom od sedamistanbuslkih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog,Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465, godine gotovo četiri vekaupravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sabogatom kolekcijom nakita,oružja, odeće i porcelana. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Predlažemo posetu čuvenoj pijaci začina. Uveče postoji mogućnost organizovanog odlaska na tursko veče. Noćenje.

4. dan            (22.06.2019.)  ISTANBUL

Doručak. SAJAMSKI PROGRAM. Pre podne, poludnevni faultativni izlet autobusom i brodom na obilazak Vaseljenske patrijaršije i krstarenje Bosforom. Poseta Carigradskj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv. Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjegm grčkom kvartu Fanar. Vožnaj autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod. Krstarenje Bosforskim moreuzom između azijskog i evropskog dela Istanbula. Slobodno popodne. Predlažemo individualni odlazak do čuvene Kapali čaršije, trgovačkog centra sa preko 5000 radnji. Noćenje.

5. dan            (23.06.2019.)   ISTANBUL…

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do tržnog centra “Forum” u sklopu kojeg se nalazi i najveci Akvarijum u Istanbulu (http://www.forumistanbul.com.tr/ ). Polazak iz Istanbula u 15,00 časova. Put za Srbiju.

6. dan            (24.06.2019.)   …BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima prema neobaveznoj satnici.

Smeštaj u  ½ sobama ili 1/2+1 sobama Hotel Grand Hilarum 4* http://www.hilariumhotel.com/
Nazivi hotela je info.karaktera, a biće poznat najkasnije  2 nedleje pre putovanja
179 eur
Doplata za 1/1 – 75 eur Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Prevoz udobnim turističkim autobusom, prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima; Smeštaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama ili u dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem, na bazi 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu; Obilasci prema programu; Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina; Usluge pratioca grupe-vodiča iz agencije; Troškovi organizacije putovanja; Organizacija aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Međunardono putno zdravstveno osiguranje (možete obezbediti u agenciji po ceni od 121 din po danu do 70 godina – preko 70 godina je 242dinara), Ulaznica za sajam; Fakultataivni izleti (minimum 30 putnika za realizaciju putovanja); gradske takse koje se plaćaju na licu mesta u hotelu gde je to zakonski regulisano); Sve programom nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZELTI:

Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45 €

(cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča),

Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 €

(cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),
Orijentalno veče ili Tursko veče – 30 €

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.  Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije prve strane pasoša. Pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja. 

NAPOMENE:

1) U slučaju promena natržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2)Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji,nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija  zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana ili promene cene u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika(kalkulativni minimum), najkasnije 5 dana pre početka putovanja.  3)Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu. 4) Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument ida se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost zaneispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične iliimigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik samsnosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti inaknade štete, osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“,  LICENCA 207/2010  Cenovinik broj 1

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 platežnih putnika u autobusu

Za ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije organizatora “Kompas tourism&travel  , koji su usaglašeni sa zakonom, obligacionim odnosima i Yuta standardima.           Novi Sad, 12.12.2018.