PARIZ GRAD SVETLOSTI U MAJU 2020.

22.05. – 26.05.2020.

 

Pariz je prestonica i najveći grad Francuske. Nalazi se na severu Francuske na reci Seni. Zajedno sa predgrađima, Pariz ima oko 10.500.000 stanovnika, što je skoro petina od ukupnog broja stanovnika u Francuskoj. Ovaj grad se često naziva i “Grad svetlosti” zbog svoje uloge u dobu prosvetiteljstva, ali i zato što je među prvima u Evropi uveo gasne lampe na ulicama, te su bulevari u drugoj polovini XIX veka bili osvetljeni sa oko 56.000 gasnih lampi. Pariz je i danas poznat po svom doprinosu umetnosti, brojnim muzejima i prelepoj arhitekturi. U Parizu se nalazi najposećeniji muzej na svetu Luvr, u kom se može videti čuvena Mona Liza, ali i mnogi drugi muzeji. Od arhitekture, značajno je pomenuti Notr Dam katedralu, Ajfelov toranj i Trijumfalnu kapiju. Treba napomenuti da se Pariz vodi kao mesto začeća mnogih umetničkih pokreta poput naturalizma (Emil Zola), simbolizma (Šarl Bodler I Pol Verlen), ali i impresionizma (Mane, Mone, Renoar).

Program putovanja:

 1. Dan (22.05.2020. – petak) – Beograd – Pariz

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” Beograd, dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 09:30h. Direktan let kompanijom Air France za Pariz u 11:30 časova. Po sletanju na aerodrom “Charles de Gaulle”, Pariz, i nakon pasoške i carinske formalnosti, sledi okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje grada: Veliki bulevari, Trg Opere, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks invalida, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Po završetku razgledanja, transfer do hotela. Check in. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan (23.05.2020. – subota) – Pariz

Doručak. Nakon doručka krećemo u obilazak grada, gradskim prevozom. Poseta najstarijim delovima Pariza, jedinim krajevima ovog grada gde se još uvek može osetiti duh viševekovne istorije. Obilazak počinje sa Montmartrom, crkvom Sakr Ker, najposećenijom tačkom Pariza gde su živeli i stvarali najpoznatiji slikari XIX i XX veka. Potom obilazak najlepšeg parka u Parizu, Luksemburškog parka sa istoimenom palatom. Obilazak Panteona, Sorbone, bulevara St. Germain, šetnja kroz Latinski kvart i obilazak katedrale Notrd Dam. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Samostalan povratak u hotel. Noćenje

 1. Dan (24.05.2020. – nedelja) – Pariz

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u dvorac Versaj. Kraljevski dvorac Versaj impozantni dvorski kompleks sa ogromnim parkom – koji se smatra najraskošnijim u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu Luja XIV (1643 – 1715. godine) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. Od 1682. godine kada je dvor preseljen iz Pariza u Versaj, do početka Francuske revolucije (1789. godine) ova ogromna palata sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, bila je tokom XVIII veka centar apsolutističke vlasti još samo dvojice kraljeva iz dinastije Burbona, Luja XV i Luja XVI. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837. godine) a broj prostorija je danas sveden na oko sedamsto. Prilikom posete Versaju, saznaćete priču o životu tokom vladavine kralja Luja XV i njegove porodice, privatnih apartmana i njihovog privatnog života. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Samostalan povratak u hotel. Noćenje

 1. Dan (25.05.2020. – ponedeljak) – Pariz

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Luvru. Jedan od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskih majstora, galerija “Medići” sa Rubensovim remek – delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”,… Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate, sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (26.06.2020. – utorak) – Pariz – Beograd

Rani doručak. Nakon doručka napuštamo naš hotel uz organizovan transfer do aerodroma “Charles de Gaulle” i direktan let za Beograd u 09:40 časova. Planirano vreme sletanja na aerodrom “Nikola Tesla” Beograd, je u 11:55 časova. Kraj programa.

Smeštaj u Parizu, u 1/2 ili u 1/2 + 1 sobama, sa uslugom 4 noćenja sa doručkom.

Cena aranžmana po osobi

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

559€

Doplata za 1/1 – 180€

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u hotelu sa 3*, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom sa poludnevnim panoramskim i pešačkim razgledanjem grada
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji KOMPAS po ceni od 125 dinara po osobi po danu;
 • Individualni troškovi;
 • Boravišna taksa [5€/noć] koja se plaća na licu mesta prilikom prijave u hotel;
 • Sve programom nepomenute usluge;

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Versaj – 60€ [prevoz gradskim prevozom / karta uračunata u cenu izleta]
 • Luvr – 60€ [prevoz gradskim prevozom / karta uračunata u cenu izleta]
 • Prijave i plaćanje fakultativnog izleta se vrši u turtističkoj agenciji “Kompas” Novi Sad, prilikom uplate aranžmana.

Minimum 15 plativih putnika za realizaciju fakultativnog izleta !

Predlog hotela: Hotel ibis Paris La Defense Centre ( https://all.accor.com/hotel/0771/index.en.shtml ). Hotel je informativnog karaktera. Tačan naziv hotela će biti poznat 2 nedelje pred početak putovanja, u zavisnosti od popunjenosti grupe I kapaciteta hotela.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.  Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 plativih putnika, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja

OPŠTE NAPOMENE: U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana ili promene cene u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (kalkulativni minimum), najkasnije 5 dana pre početka putovanja. • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je usklađena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu. Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Organizator KOMPAS Tourism&Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje „Milenijum osiguranje“.

Program Pariz -Grad svetlosti, je zaveden pod rednim brojem 09 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                                                           Cenovnik br. 1 od 15.01.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 15.01.2020.