sa posetom MOSKVI 

 SLOBODNA JOŠ SAMO 1 SOBA 

01.09.2018.  –  08.09.2018.

 1. dan 01.09. Beograd – Moskva                                                                                                        

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 13:20 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

 1. dan 02.09. Moskva                                                                                                                                        

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan 03.09. Moskva                                                                                                                                   

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Fakultativni program: Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu.  Noćenje.

 1. dan 04.09. Moskva – Sankt Peterburg                                                                                            

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Petersburg u 18:20 časova (let SU26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 19:40 časova. Transfer u hotel. Smestaj. Noćenje.

 1. dan 05.09. Sankt Peterburg                                                                                                      

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Individualni odlayak na otvaranje kongresa. KONGRESNI PROGRAM. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan 06.09. Sankt Peterburg                                                                                                            

Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Predlažemo fakultativni program: Izlet u Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan 07.09. Sankt Peterburg                                                                                                                 

Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Predlažemo fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Noćenje.

 1. dan 08.09. Sankt Peterburg – Beograd                                                                                           

Doručak. KONGRESNI PROGRAM. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 15:15 časova (let SU 19). Dolazak u 16:35 časova. Poletanje za Beograd u 20:10 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 22:10 časova. Kraj usluge.

Cena aranžmana po osobi

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole Banke

Hotel: Vega ili Delta 4* u Moskvi

 

Hotel: ParK Inn by Radisson ili Moskva 4*, St. Petersburg

629€

Doplata za 1/1 sobu je  195€

Zbog nestabilnog valutnog tržišta u Rusiji, važno je napomenuti, da je moguća korekcija cene u slučaju znacajne promene deviznog kursa (vise od 10%).

U cene je uključeno:

 • smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom :

–          3 noći u hotelu Vega 4* ili Delta 4* u Moskvi;

–          4 noći u hotelu Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4* ili Hotel Moskva 4* u St. Peterburgu;

.         Avio provoz kompanijom Aeroflot prema itinereru, sa unutrašnjim letom MOSKVA-ST.Petersburg;

 • transferi  prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • usluge stručnih lokalnih vodiča;

Nije uključeno:

.  Aerodromske takse, koje su 161 eur, i podložne su promenama do najkasnije 7 dana pre početka putovanja;

.   Kotizacija za kongres (postoji mogućnost da se uradi u agenciji, uz kupovinu aranžmana)

.  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

.  Individualni troškovi i fakultataivni izleti.

Fakultativni izleti:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                        10 EUR
 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata               55 EUR *
 • Muzej Kosmonautike                                                                      30 EUR
 • Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                                       40 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom                                                             35 EUR
 • Sankt Peterburg
  • Vožnja kanalima i Nevom                                               30 EUR
  • Isakijevska saborna crkva                                               25 EUR
  • Peterhof, park sa fontanama                                           45 EUR
  • Puškin (Carsko selo)                                                     55 EUR *
  • Ermitaž                                                                             40 EUR

  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj (i Oružana palata) i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće! U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice.

  Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

  Opisi hotela:

  Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru

  Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto. 

  Sankt Peterburg, Hotel Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*

  Nalazi se na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta voznje od centra grada, 25 km od Aerodroma Pulkovo. Gostima hotela na usluzi je i besplatan prevoz (shuttle bus) do centra grada i obratno jedanput dnevno. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom,  Wi Fi internetom. U sadrzaju hotela je restoran  RBG Bar & Grill, Lounge Bar koji radi 24 sata. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima. Dorucak svedski sto.

  Hotel Moskva 4*

  Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.

  Dorucak švedski sto.

  Do hotela Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*, gde se kongres odvija, putuje se javnim prevozom oko 45 minuta, uz dva presedanja.

   

  Hotel Sankt Peterburg 4*

  Nalazi se u centru grada, u Ulici Pirogovskaja Naberežnaja, ima prilično prostrane sobe i sjajan pogled na Sankt Peterburg i na reku Nevu. Sobe sadrže TV sa kablovskim kanalima, radni sto i prostor za sedenje i veliki broj soba ima velike prozore sa panoramskim pogledom na reku. U okviru hotela postoji 5 a-la-carte restorana evropske i azijske kuhinje. Doručak na bazi švedskog stola. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom objektu. Poseduje i nekoliko konferencijskih sala i prodavnicu suvenira.

  Do hotela Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*, gde se kongres odvija, putuje se javnim prevozom oko 50 minuta, bez presedanja.

   

  Polasci su garantovani, prema uslovima:

  – minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

  – za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi i St.Peterburgu;

  – za 7 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.

  Uslovi plaćanja:

  40%  prilikom rezervacije – OBAVEZNO PRILOŽITI PRVU STRANICU PASOŠA

  ostatak 21 dan pre putovanja;

  Uslovi otkaza:

  do 21 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR

  od 20 – 8 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa

  od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa.

  Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po kursu Credit Agricole banke.

  Primenjuju se Opšti uslovi agencije „Apelsin“ iz Moskve. Agencija  organizator poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“.