Zapadni Mediteran za Prvi maj iz Rima

29.04.2020. – 07.05.2020.

GARANTOVANI POLAZAK

PLAN PUTOVANJA

29.04. Beograd – Rim

Okupljanje grupe na Aerodromu “Nikola Tesla” u 09:30h kod OKI Air šaltera. Let Alitalia AZ599 na relaciji Beograd – Rim sa poletanjem u 11:35h. Nakon sletanja na Aerodrom “Leonardo da Vinci” u 13:10h i obavljenih graničnih formalnosti, transfer autobusom do Rima i panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

30.04. Rim, Italija

Nakon doručka, transfer autobusom do Luke Civitavecchia. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u Paloma Buffet restoranu na devetoj ili desetoj palubi. Isplovljavanje broda je u 19:00h.

01.05. Đenova, Italija

Đenova je jedna od najvažnijih luka Mediterana, a ne samo Italije. Tradicija plovidbe Mediteranom je ovde hiljadugodišnja i pomorstvo i trgovina su utkani u svakom mestu i građevini ovog predivnog grada. Lanterna, odnosno svetionik visok 117m i Katedrala Svetog Lorenca su prepoznatljivi simboli Đenove, zatim su tu i akvarijum, Duždeva palata i Trg Ferrari sa veličanstvenom fontanom i Operom Carlo Felice. Nedaleko od Đenove se nalazi i Portofino.

02.05. Barselona, Španija

Glavni grad španske regije Katalonija je jedan od najposećenijih gradova Mediterana. Neodoljiva privlačnost Gaudijevih arhitektonskih dela je i dalje neprevaziđena. Sagrada Familia, Casa Mila i Casa Batllo se moraju videti, a gužva i užurbanost Ramblasa i Gotske četvrti doživeti. Posebna atmosfera grada će vam se urezati u pamćenje i srce.

03.05. Palma de Majorka, Španija

Majorka je najveće ostrvo Balearskog arhipelaga i poznata je po lepim plažama i letovalištima koje posećuju milioni turista. Uz sve to, grad Palma je iznenađujuće lep, sa prijatnim ambijentom velikog grada koji je zadržao svoj ostrvski šarm, uprkos velikom broju turista. Staro gradsko jezgro Palme je veoma očuvano, sa divnim palatama i znamenitostima. Almudaina je jedna od kraljevskih palata španskih monarha iz dinastije Burbona, a odmah uz palatu se nalazi i veličanstvena gotička Katedrala iz XIII veka ispred koje je jezerce sa vodoskokom, najprepoznatljivije mesto u Palmi.

04.05. Dan na moru

Costa Pacifica je brod porinut 2009. godine, uz cenu izgradnje od 500 miliona evra. Brod je dugačak 290m i ima kapacitet od 3780 putnika o kojima se brine posada od 1100 članova. Gostima na brodu je dostupno 14 od ukupno 17 paluba, sa ukupno 1504 kabina za smeštanje putnika. Costa Pacifica nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: pet restorana, četiri bazena (dva sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretanu, sportske terene za košarku i odbojku… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 13 barova i salona, cigar bar i chocolate bar. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje: od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum.

05.05. Valeta, Malta

Malta spada u najmanje i najbogatije države Evropske unije. To je ostrvski arhipelag smešten u sredini Sredozemnog mora, između Italije i Tunisa, pa mu je i takva istorija, mešavina Istoka i Zapada. La Valeta je dobila ime po Velikom Majstoru Malteških vitezova Jeanu de Valetti koji je uspešno odbranio grad od Turaka 1565. godine. Istorija je ovde na svakom koraku, Malta je bila jedan od bedema odbrane hrišćanstva na Mediteranu. Medina je nekada bila glavni grad Malte, a danas je poznata pod nadimkom “Grad tišine” i tu živi malteško plemstvo i najbogatiji ostrvljani.

06.05. Katanija – Sicilija, Italija

Kataniju su osnovali stari Grci još u VIII veku pre nove ere i njeno stanovništvo je sudbinski vezano za vulkan Etnu i “raspoloženje” gorostasa u čijoj senci stoji. Boje koje dominiraju arhitekturom Katanije su tamne i sive zbog građevinskog materijala vulkanskog porekla kojim su popločane ulice grada i sagrađene najlepše palate, crkve i spomenici. Iz Katanije se veoma brzo stiže i do Etne, aktivnog vulkana koji privlači milione posetilaca.

07.05. Rim – Beograd

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer autobusom do Aerodroma “Leonardo da Vinci”. Let Alitalia AZ594 na relaciji Rim – Beograd sa poletanjem u 16:15h. Sletanje u Beograd u 17:50h. Kraj putovanja.

Cene aranžmana po osobi: 

unutrašnja kabina

999,00€

prozorska kabina

1.199,00€

balkonska kabina

1.249,00€

 

 • *Deca do 18 godina, u kabini sa dve odrasle osobe, plaćaju – 499,00€

DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT

 • MOGUĆNOST POLASKA IZ CRNE GORE •

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta Beograd – Rim – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
 • Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom
 • Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu/okolini Rima
 • Razgledanje Rima
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • 8-dnevno krstarenje na brodu Costa Pacifica (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 150,00€

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 70€ po osobi za čitavo krstarenje i 35€ za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Đenova/Portofino, Barselona, Palma, Malta, Katanija/Etna)
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
 • Polisa putnog zdravstvenog osiguranja
 • Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Crociere
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.
 • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 • ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neblagovremenu dostavu svih dokumenata potrebnih za obezbeđivanje viza, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.
 • Za ovo putovanje, pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.
Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd-Stari Grad,sa licencom Ministarstva turizma OTP 30/2019 i uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd-Stari Grad.

Program putovanja broj 12 od 18.10.2019.

 

 

Luka Dolazak

Polazak

30.04.2020. Ćivitavekija – Rim, Italija 19:00
01.05.2020. Đenova, Italija 08:00 17:00
02.05.2020. Barselona, Španija 13:30 21:00
03.05.2020. Palma de Majorka, Španija 08:00 18:00
04.05.2020. Dan na moru
05.05.2020. Valeta, Malta 08:00 18:00
06.05.2020. Katanija – Sicilija, Italija 07:00 13:00
07.05.2020. Ćivitavekija – Rim, Italija 08:00